Στη διαθήκη του, που είχε από χρόνια φροντίσει να συντάξει παρουσία συμβολαιογράφου, το είχε τονίσει σαφέστατα: «Στον τάφο μου επιθυμώ να αναγράφεται η εξής φράση: Υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ακέραιος χαρακτήρας, που έζησε μία ενάρετη και ήσυχη ζωή, γεμάτη αγάπη, ανάμεσα σε φίλους».

Ωστόσο, η επιθυμία του δεν έμελλε ποτέ να γίνει πράξη. Ένα βράδυ που επέστρεφε παραπατώντας από ένα μπαρ έπεσε πάνω στον άνθρωπο που είχε καταστρέψει πριν από πολλά χρόνια, εξαπατώντας τον και αποσπώντας του σχεδόν όλη την περιουσία του. Εκείνο το βράδυ, σε ένα σκοτεινό στενό κοντά στο λιμάνι, ο εξαπατημένος πρώην συνέταιρος πήρε την εκδίκησή του, όπως τη σχεδίαζε για χρόνια. Στάθηκε μπροστά του για όσο χρειαζόταν μέχρι να τον αναγνωρίσει. Όταν σήκωσε το κεφάλι του και γούρλωσε τα μάτια του, συνειδητοποιώντας ότι βρισκόταν αντιμέτωπος με τη Νέμεσή του, εκείνος με ένα σπασμένο μπουκάλι του έκοψε το λαιμό και μετά το κάρφωσε με μανία στο στήθος του και το κεφάλι του. Πέθανε ακαριαία. Πήρε το ματωμένο πτώμα του και το πέταξε με βία στο πορτ μπαγκάζ του μισοδιαλυμένου αυτοκινήτου του, που πλέον χρησίμευε περισσότερο σαν σπίτι παρά σαν αυτοκίνητο. Με αρκετή προσπάθεια και μια-δυο κλωτσιές, το σαράβαλο πήρε μπρος. Οδήγησε μέχρι ένα ερημικό λιμανάκι. Όταν έφτασε μπροστά από την προβλήτα, γκάζωσε απότομα το ερείπιο, κι αυτό έβαλε τα δυνατά του, όλα τα άλογα που του είχαν απομείνει ζωντανά στον κινητήρα του. Λίγο πριν φτάσει στην άκρη της προβλήτας άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω. Το αυτοκίνητο έπεσε με ορμή στη θάλασσα και σιγά-σιγά βούλιαξε, με το σφάγιο ακόμα στο πορτ μπαγκάζ. Αυτός τη γλίτωσε με ένα κάταγμα στο χέρι, περίπου όπως το υπολόγιζε. Είχε τελειώσει οριστικά με το παρελθόν του, και πια δεν τον ένοιαζε και τόσο το μέλλον του.

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να βρεθεί το αυτοκίνητο. Ήταν χειμώνας, και κανείς δεν πλησίαζε στο απόμερο λιμανάκι.Και όταν βρέθηκε, το πτώμα είχε σχεδόν διαλυθεί. Μόνο τα ματωμένα ρούχα του είχαν απομείνει σχεδόν ανέπαφα, μαρτυρώντας το φρικτό του τέλος.

Κανένας δεν τον αναζήτησε ποτέ, για να μπορέσει να εκπληρώσει την παράλογη επιθυμία του.

Advertisements