Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της χριστιανικής πίστης: Ο Χριστός, λέει, σύμφωνα με έναν πάπυρο που βρέθηκε, ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή! Ευτυχώς βέβαια οι δικοί μας οι φονταμενταλιστές είναι πιο ψύχραιμοι από τους Άραβες και δε βγήκαν στους δρόμους να τα κάνουν όλα πουτάνα, αλλά σίγουρα πανικοβλήθηκαν. Δηλαδή φαντάσου να εμφανιστεί και κανένας πάπυρος που να γράφει ότι ο Χριστός κεράτωνε τη Μαρία με καμία μαθήτριά του. Θα ανατιναχθεί ο πλανήτης με αυτογενή ανάφλεξη.

Ας δούμε λοιπόν τι άλλα συγκλονιστικά γεγονότα αποκαλύπτει αυτός ο περίφημος πάπυρος για τη ζωή του Χριστού, για τα οποία δεν είχαμε ιδέα και πέφτουμε από τα σύννεφα:

– Αυτό το θλιμμένο ύφος της Παναγίας σε όλες τις αγιογραφίες, που όλοι υποψιαζόμασταν ότι ήταν επειδή δε θα έβλεπε ποτέ εγγόνι από τον ανεπρόκοπο το γιο της που δεν έβρισκε μια καλή κοπέλα να νοικοκυρευτεί, τελικά οφείλεται στο γεγονός ότι ο γιος της παντρεύτηκε «αυτήν την κάργια, που τον σέρνει από τη μύτη, τον κάνει ό,τι θέλει και θα γεράσω μόνη μου, αχάριστο κωλόπαιδο».

– Ο Χριστός γνωριστηκε και παντρεύτηκε με τη Μαρία στην Κανά, τη μέρα που μετέτρεψε το νερό σε κρασί. «Είχα μεθύσει, δεν ήξερα τι έκανα», εξήγησε στους μαθητές του όταν τον ρώτησαν.

– Η Μαρία ήταν πολύ γκρινιάρα. Το βράδυ του Μυστικού Δείπνου του έκανε μεγάλη σκηνή: «Πάλι έξω θα φας με αυτά τα ρεμάλια; Εμένα ένα σινεμά δε με έχεις βγάλει, όλο με αυτούς βγαίνεις. Και μήπως δε σου αρέσει το φαγητό μου; Αλλά εγώ φταίω που σε παντρεύτηκα, καλά μου έλεγε η μάνα μου». Επίσης, σε έναν άλλο καυγά του είχε πει ειρωνικά: «Ωραίο το θαύμα με το περπάτημα στο νερό, ωραίο και το θαύμα με το Λάζαρο, μήπως να κάνεις κι ένα θαύμα στο κρεβάτι;».

– Η Μαρία ήταν δέκα χρόνια νεώτερη από τον Χριστό – βέβαια έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε να έχει την ίδια ηλικία με αυτόν, αφού πριν γεννηθεί εξοντώθηκαν όλα τα νήπια της εποχής από τον Ηρώδη.

– Ένα άλλο σημείο τριβής μεταξύ τους ήταν το γεγονός ότι ο Χριστός δε φορούσε ποτέ τη βέρα του, κάτι που εξόργιζε τη Μαρία γιατί υποψιαζόταν ότι ζαχάρωνε κάποια από τις μαθήτριές του.

– Πολλά συζυγικά καβγαδάκια οφείλονταν επίσης στη λατρεία του Χριστού για τη μητέρα του. Αν η Μαρία τολμούσε να ξεστομίσει κάτι κακό για την πεθερά της, αυτός εξοργιζόταν. «Εμένα η μάνα μου είναι αγία, άσπιλη και αμόλυντη, εντάξει;», της έλεγε.

– Όταν μετά τη Μεταμόρφωση στο ορος Θαβώρ ο Χριστός γύρισε στο σπίτι με πανέμορφα, λευκά ρούχα, η Μαρία εξανέστη: «Όλο τον εαυτό σου σκέφτεσαι, εμένα δε μου πήρες τίποτα; Είμαι με το ίδιο συνολάκι δέκα χρόνια τώρα».

– Βέβαια, στην πραγματικότητα η Μαρία είχε ένα σωρό συνολάκια. Μάλιστα, η φράση «ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι» ειπώθηκε από τον Χριστο στη Μαρία, ώστε να την πείσει να ξεφορτωθεί τη μισή της γκαρνταρόμπα που πια δε χωρούσε στη ντουλάπα. Φυσικά, δεν έπιασε.

– Όταν ο Χριστός πήγε στα Ιεροσόλυμα καβάλα σε ένα γαϊδούρι, μαζί του ήταν και η Μαρία, που σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του γκρίνιαζε «βρες καμιά δουλειά ρε χαραμοφάη να αγοράσουμε μια άμαξα, πιάστηκε ο κώλος μου πια, άντε φτάνουμε; Κατουριέμαι και πεινάω, μα δε σε αντέχω πια».

– Δεν αναφέρεται σε κανένα Ευαγγέλιο, αλλά ο Χριστός αναθεώρησε την άποψή του ότι όταν σε χτυπούν πρέπει να γυρίζεις το άλλο μάγουλο, μετά από έναν άγριο καυγά με τη Μαρία.

– Ωστόσο, και η συμπεριφορά του Χριστού δεν ήταν πάντα η ενδεδειγμένη. Συνήθιζε μάλιστα να της θυμίζει ότι «με ένα βρακί σε πήρα», επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Μαρία δεν είχε προίκα, ενώ αυτόν τον είχαν προικίσει με το που γεννήθηκε οι τρεις μάγοι.

– Η Μαρία αντιπαθούσε τους μαθητές του Χριστού, και ιδιαίτερα τον Φίλιππο και τον Ναθαναήλ, που περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και τους αποκαλούσε απαξιωτικά «ντιντήδες».

– Φήμες της εποχής υποστήριζαν μία ενδιαφέρουσα θεωρία: Ότι η Μαρία κεράτωνε τον Χριστό με τον Ιούδα, και μάλιστα ότι σχεδίασαν μαζί την προδοσία του Χριστού ώστε να τον βγάλουν από τη μέση και να ζήσουν μαζί. Δημοσιεύματα εφημερίδων εκείνη την περίοδο κάνουν λόγο για τη «σατανική Μαρία» με τα κόκκινα εσώρουχα και τα σεξουαλικά βίτσια. Ωστόσο, μετά την προδοσία ο Ιούδας σκόνταψε σε μία πέτρα και έπεσε πάνω σε ένα σχοινί που ήταν δεμένο με θηλιά, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο δι’ απαγχονισμού. Ή τουλάχιστον έτσι είπε η αστυνομία.

– Σύμφωνα με την ίδια θεωρία, η Μαρία συμμετείχε ενεργά στην κατασκευή του σταυρού στον οποίο βασανίστηκε ο Χριστός, κι ενώ ακόμα αυτός δικαζόταν. Όταν μάλιστα ο Χριστός τη ρώτησε αν ευσταθούσαν αυτές οι φήμες, απάντησε έκπληκτη: «Όχι βέβαια, στο σταυρό που σου κάνω!».

– Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε μπροστά στη Μαρία μετά την ανάστασή του, αυτή τον υποδέχθηκε ψυχρά. «Μπα, μας θυμήθηκες κι εμάς; Πήγες πρώτα στη μανούλα σου και στα ρεμάλια τους φίλους σου κι εμένα τελευταία. Αλλά βέβαια, μια ζωή εγώ τελευταία, τέτοιος είσαι».

Advertisements