Τι να σκεφτόταν, άραγε, εκείνος ο απίθανος οδοντίατρος που δήλωσε ετήσιο εισόδημα 300 ευρώ, όταν συμπλήρωνε τη φορολογική του δήλωση; Χμμμ…Για να δούμε:

1. 300 ευρώ ετήσιο εισόδημα…Αν με ρωτήσουν πώς ζω με τόσα λίγα, θα τους πω ότι μου δίνει χαρτζιλίκι ο πατέρας μου.

2. …κι άμα με ρωτήσουν γιατί βγάζω τόσα λίγα, αν και οδοντίατρος, θα τους πω ότι χρεώνω 4 σεντς το σφράγισμα και 5 την απονεύρωση…

3. Αν δε με πιστέψουν, θα τους πω ότι ανήκω στους Οδοντιάτρους Χωρίς Σύνορα και δουλεύω σε εθελοντική βάση.

4. Από την άλλη, θα μπορούσα απλά να δηλώσω καμιά δεκαριά χιλιάδες εισόδημα, πάλι αφορολόγητο θα είναι…Αλλά δε γαμιέται, ή θα κάνω σωστά τη λαμογιά, ή δεν θα την κάνω καθόλου…

5. Στενοχωριέμαι λίγο που κοροϊδεύω το κράτος…Αυτό έχει κάνει τόσα πολλά για μένα…Να, έχει κάνει…εχμ…Καλά, δεν στενοχωριέμαι. Καθόλου. Και πολλά δηλώνω.

6. Έτσι και περάσει αυτό το κόλπο, θα κορνιζάρω τη φορολογική μου δήλωση. Και θα την τρίψω στη μούρη του βλάκα του Κώστα, που πληρώνει κανονικά φόρους.

7. Όσο σκέφτομαι ότι, με αυτή τη φορολογική δήλωση, θα λογίζομαι στους Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…

8. Την πισίνα να τη δηλώσω; Κι άμα με ρωτήσουν πώς την συντηρώ με 300 ευρώ ετήσιο εισόδημα; Μπα, άστο καλύτερα. Θα τη δηλώσω σαν ενυδρείο εξωτερικού χώρου.

9. Άμα με στραβοκοιτάξει ο λογιστής μου, θα του πω: «Τι έγινε ρε φίλε; Πρώτη φορά βλέπεις οδοντίατρο με 300 ευρώ εισόδημα;».

10. Δεν είναι αστείο που εμείς οι οδοντίατροι, που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουμε τις κουφάλες, είμαστε οι μεγαλύτερες κουφάλες τελικά;

11. Αν με ρωτήσουν γιατί δηλώνω τόσα λιγότερα σε σχέση με πέρσυ, θα τους πω: «Είμαι σαν το ΠΑΣΟΚ κι εγώ, πέρσι υπήρχαν λέφτά και φέτος δεν υπάρχει σάλιο».

12. Στη χειρότερη, άμα με καταλάβουν, θα τους πω: «Ελάτε ρε παιδιά, πώς κάνετε έτσι, απλά ξέχασα να βάλω δυο-τρία μηδενικά…Τι αξία έχουν τα μηδενικά; Μηδενική…»

13. Να θυμηθώ όταν χειμωνιάσει να κάνω αίτηση και για επίδομα αλληλεγγύης. Με 300 ευρώ εισόδημα, πρώτος-πρώτος θα το πάρω.

14. Ρε, μήπως να δηλώσω και ότι είμαι πολύτεκνος, μπας και μου δώσουνε κανένα επίδομα; Σιγά μην κάτσουν αυτοί να το ψάξουν αν έχω παιδιά και πόσα.

15. Φαντάσου να το μάθουν οι πελάτες μου, που τους χρεώνω 300 ευρώ για ένα σφράγισμα.

16. Νοίκι ιατρείου: 120.000 ευρώ. Δίδακτρα σχολείων: 400.000 ευρώ. Να κλέβεις το κράτος: Αξία ανεκτίμητη…

17. Κάτσε εσύ σαν τον μαλάκα να μαζεύεις αποδείξεις…Εγώ δηλώνω 300 ευρώ εισόδημα και καθάρισα.

18. Άμα έρθει το ΣΔΟΕ και θέλει να δει τα βιβλία μου, κανένα πρόβλημα: Έχω την «καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά», το «Πόλεμος και Ειρήνη» και το «Άννα Καρένινα».

19. Πάντως, δεν είναι και έγκλημα η φοροδιαφυγή. Χόμπι είναι. Κακό είναι να έχει ο άνθρωπος χόμπι;

20. Εντάξει, μωρέ, και να με καταλάβουν τι θα μου κάνουν, δηλαδή; Θα με διαπομπεύσουν; Πού είμαστε, στον Μεσαίωνα; Σιγά μη με κρεμάσουν και γυμνό στην Ομόνοια.

Advertisements