Οι Ολυμπιακοί Αγώνες περνούν μεγάλη κρίση, κυρίως επειδή όλος ο κόσμος πια έχει καταλάβει ότι οι αθλητές «φτιάχνονται» με κοκτέιλ φαρμάκων, και όχι με σκληρή προπόνηση. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, μία Ολυμπιάδα όπου όχι μόνο θα ήξεραν όλοι ότι οι αγωνιζόμενοι είναι «φτιαγμένοι», αλλά θα ήταν και θεσμικά απαραίτητο να είναι «φτιαγμένοι» όλοι οι συμμετέχοντες;

Αυτή είναι η Καγκουρολυμπιάδα! Κάγκουρες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται κάθε 4 χρόνια σε μια προκαθορισμένη χώρα και αγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα, με σκοπό να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι του είδους τους. Η Ελλάδα έχει, φυσικά, την τιμητική της, καθώς μπορεί να μη γεννήθηκε εδώ το καγκουρικό ιδεώδες (κατά το «ολυμπιακό ιδεώδες»), αλλά πολλοί Έλληνες το τηρούν πιστά. Εξάλλου, η Ελλάδα έχει την απαραίτητη υποδομή για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός: Τα αγωνίσματα θα διεξάγονταν σε καγκουρο-friendly περιοχές, όπως το Μπουρνάζι, ο Κορυδαλλός και φυσικά η Ποσειδώνος.

Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στα αγωνίσματα που θα απάρτιζαν αυτήν την ιδιότυπη Ολυμπιάδα:

Συγχρονισμένη οδήγηση (ή Ρυθμική Καγκουρική)

Σε αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό σπορ, οι κάγκουρες αποδεικνύουν ότι δεν παίζουν μόνο ατομικά, αλλά και ομαδικά. Κάγκουρες απ’όλο τον κόσμο σχηματίζουν ομάδες και εντυπωσιάζουν τους κριτές (οι οποίοι είναι βετεράνοι κάγκουρες που δεν τους πέρασε η τρέλα μετά τα 30) με τις φιγούρες τους. Ταυτόχρονες αλλαγές λωρίδας, προσπεράσεις από αριστερά κι από δεξιά, μαγευτικές στροφές με χειρόφρενα, μαρσαρίσματα και, φυσικά, συγχρονισμένη μουσική πολλών ντεσιμπέλ από τα υπερμεγέθη ηχεία τους. Μία πραγματική πανδαισία καγκούρικου θεάματος.

Καλλιτεχνικό drifting

Αν ριγείτε από συγκίνηση κάθε φορά που βλέπετε μια όμορφη φιγούρα καλλιτεχνικού πατινάζ, τότε θα λατρέψετε το καλλιτεχνικό drifting. Με μοναδικά τους όπλα το τιμόνι, το χειρόφρενο και τη φαντασία τους, οι διαγωνιζόμενοι κάγκουρες εντυπωσιάζουν με επιτόπιες πιρουέτες-σβούρες, θαυμάσιες στροφές 180 και βάλε μοιρών και άλλες εξαίσιες φιγούρες. Φυσικά, στην αναμετάδοση των αγώνων επιστρατεύεται ο έμπειρος Αλέξης Κωστάλας.

Καγκουραθώνιος

Το απόλυτο άθλημα καγκουρικής αντοχής! Εκατοντάδες κάγκουρες από όλο τον κόσμο ξεκινούν με τα φτιαγμένα αυτοκίνητά τους από το κέντρο της Αθήνας, με προορισμό της Εθνική Αθηνών-Λαμίας. Σκοπός τους είναι να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά με ένα ντεπόζιτο, πράγμα αρκετά δύσκολο, δεδομένου του πόσα λίτρα βενζίνης καίνε οι γιγάντιες μηχανές τους. Το θετικό του συγκεκριμένου αθλήματος είναι ότι όχι μόνο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και άρα μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και ότι για 2-3 μέρες εξαφανίζονται όλοι οι κάγκουρες από την Αθήνα.

Αθλήματα ταχύτητας και μετ’εμποδίων

Τα αθλήματα ταχύτητας των 100 μ., 200 μ. και 400 μ. είναι, φυσικά, τα πιο δημοφιλή, όπως συμβαίνει και στους κανονικούς Ολυμπιακούς Αγώνες – ειδικά τα 100 μέτρα, που εδώ ονομάζονται «0-100». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, και οι κούρσες μετ’εμποδίων, που διεξάγονται σε γεμάτους δρόμους και οι αγωνιζόμενοι κάγκουρες πρέπει να κάνουν στρατηγικές σφήνες προκειμένου να φτάσουν πρώτοι στη γραμμή του τερματισμού. Για ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθ’όλη τη διάρκεια της κάθε κούρσας, τους αγωνιζόμενους κάγκουρες κυνηγάει μια διμοιρία από περιπολικά.

Καγκουροκαγκουρική πάλη

Όλες οι μορφές πάλης συγχωνεύονται σε μία, σε αυτό το σκληρό άθλημα για γερά νεύρα, γερά πνευμόνια και γερά συκώτια. Ψυχωμένοι κάγκουρες, αφού διαπληκτιστούν έντονα για το ποιος έχει τα πιο μεγάλα ηχεία, ποιανού η εξάτμιση κάνει μεγαλύτερο θόρυβο, ποιανού η μηχανή βγάζει τα περισσότερα άλογα και ποιανού η αεροτομή είναι πιο αεροδυναμική, έρχονται στα χέρια και τότε όλα μπορεί να συμβούν: Μπουνιές, κλωτσιές, κουτουλιές, αγκωνιές, τιμονιές, καθρεφτιές, ζαντιές – όλα επιτρέπονται. Επιτρέπεται και ο στοιχηματισμός για το ποιος θα επικρατήσει.

Τριπλούν

Το τριπλούν της Καγκουρολυμπιάδας δεν είναι αυτό που μπορεί να νομίζετε. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να φέρουν εις πέρας τρεις στόχους ταυτόχρονα: 1. Μερακλωμένο γάβγισμα ανυπόφορων σκυλάδικων τραγουδιών (που φυσικά συνοδεύουν τα εκκωφαντικά ηχεία, 2. Συνεχής κίνηση του κεφαλιού αριστερά, δεξιά και πίσω, προς εντοπισμό άλλων καγκούρων, πρόθυμων για κοντρίτσες, ή γκομενακίων, πρόθυμων για τρελίτσες, και φυσικά 3. Οδήγηση με ταχύτητα όχι μικρότερη των 100 χλμ/ώρα. Νικητής ανακηρύσσεται όποιος μπορέσει να μην τρακάρει για περισσότερη ώρα.

Άρση ζαντών

Οι ζάντες θεωρούνται για τους κάγκουρες σύμβολο κύρους, κι έτσι δεν θα μπορούσαν να μην έχουν κι αυτές την τιμητική τους στην Καγκουρολυμπιάδα. Στην άρση ζαντών κερδίζει ο πιο δυνατός, δηλαδή αυτός που θα καταφέρει να σηκώσει τις περισσότερες ζάντες με μία κίνηση – το ζετέ απορρίπτεται, ως αδερφίστικο. Η αρχική σκέψη ΄ήταν το άθλημα να ονομάζεται «άρση ηχείων», όμως αποδείχθηκε πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να σηκώσει κανείς τόσο μεγάλο βάρος, όσο ζυγίζουν τα ηχεία ενός μέσου κάγκουρα.

Μήκος και Διάμετρος

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά: Οι κάγκουρες τις βγάζουν έξω και τις μετράνε, ποιος έχει τη μεγαλύτερη και ποιος την φαρδύτερη. Τι εννοείτε «ποιες»; Τις εξατμίσεις τους, φυσικά! Πού πήγε το μυαλό σας;

Καγκουροπένταθλο

Πρόκειται για το υπέρτατο αγώνισμα, καθώς ο καγκουροπενταθλητής θεωρείται βασιλιάς των απανταχού καγκούρων της υφηλίου. Το πένταθλο αποτελείται από: Καλλιτεχνικό drifting, «0-100», 200 μέτρα μετ’εμποδίων, άρση ζαντών και Μήκος-Ύψος-Διάμετρο. Ο νικητής δεν παίρνει απλώς χρυσό μετάλλιο, ούτε ένα απλό χρηματικό έπαθλο. Κερδίζει ένα ολοκαίνουργιο, κωλοφτιαγμένο Subaru Impreza – και φυσικά, τον αιώνιο σεβασμό όλων των ομοίων του.

Advertisements