Καιρό είχα να ανεβάσω φωτογραφίες. Από το αλήστου μνήμης «τυροκαυτερό σ’αγαπώ». Σήμερα έχω φρέσκο υλικό, και μερικά μπαγιάτικα που είχαν ξεμείνει και δεν είχα τι να τα κάνω.

Από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι πέντε πρώτες είναι φρέσκες, από μια βόλτα που έκανα στην Ελληνορώσων, στην Κατεχάκη. Μου αρέσει αυτή η περιοχή, είναι κάτι σαν τα Εξάρχεια της γειτονιάς μου. Παλιά σπίτια, αφτιασίδωτα μαγαζιά, στενοί δρόμοι, και παντού γραμμένα συνθήματα, τα περισσότερα για τον Παναθηναϊκό. Ούτε πίσω από τη Λεωφόρο τέτοια τρέλα με τον Παναθηναϊκό. Μα λογικά οι «Ελληνορώσοι» δε θα έπρεπε να είναι Ολυμπιακοί, λόγω χρώματος;

Οι άλλες φωτογραφίες είναι πιο παλιές, αλλά δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Οπότε καταναλώστε άφοβα.

(Ελληνορώσων. Όλοι κάποιον έχουμε άχτι.)

(Ελληνορώσων. Παράξενη γωνία, ε; Ήταν ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά, γι’αυτό. Αποκλειστική πληροφορία του Blog: ΔΕΝ μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Οι «γάβροι» ήταν!)

(Ελληνορώσων. Να που, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θυμούνται εκείνο το σίριαλ του Mega…)

(Ελληνορώσων. Εντάξει, το ξέρω ότι δε φαίνεται τι γράφει, αλλά δε φταίω εγώ – μα ποιος γράφει με μωβ σπρέι; ΜΩΒ;;; Για την ιστορία, γράφει «Καλύτερα στην πείνα παρά στρατιωτίνα». Κάποιος να πάει να το πατήσει με μαύρο, παρακαλώ.)

(Νέο Ψυχικό, έξω από ένα σχολείο. Ούτε και το αλκοόλ χρειάζεται. Αρκεί η καλή διάθεση.)

(Αιόλου, ένα στενό πάνω από την Ερμού. Μπορεί ο Σανιδάς να μην είναι πια στη θέση του, αλλά δε θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο καραγκιόζης υπήρξε.)

(Παπάγου, ένα στενό πριν την Πλατεία Μεταξά. Ο άνθρωπος που λατρεύουμε να μισούμε.)

(στην ανδρική τουαλέτα των Everest στην Αγία Παρασκευή. Όταν η Φύση έχει κέφια, φτιάχνει αριστουργήματα.)

(και, last but not least, η φωτογραφία που μου ήρθε μέσω e-mail από τον φίλτατο K.S., η οποία συνελήφθη σοτυ Ψυρρή. Ω, ναι, η Τίνκερμπελ μεγάλωσε και κάνει πουτανιές.)