…για να χτιστεί η Ακρόπολη, θα έπρεπε ο Περικλής να περάσει νομοσχέδιο που να αποχαρακτηρίζει το λόφο από δασική περιοχή.

…έτσι, η Ακρόπολη ίσως και να μην είχε χτιστεί ποτέ για γραφειοκρατικούς λόγους – αλλά και να είχε χτιστεί, θα καθυστερούσε απίστευτα και θα κόστιζε τα διπλάσια απ’όσα όριζε ο προϋπολογισμός.

…ο Σωκράτης θα είχε «λαδώσει» τους φρουρούς του και θα είχε γλιτώσει το θάνατο, πολύ πριν επιχειρήσουν να τον σώσουν οι μαθητές του.

…αλλά, αν τελικά πέθαινε, οι Αθηναίοι θα ξεσηκώνονταν και θα βγαίνανε στους δρόμους, φωνάζοντας «Σωκράτη, ζεις, εσύ μας οδηγείς».

…ο Μέγας Αλέξανδρος θα κατηγορείτο από τους πολιτικούς του αντιπάλους για τις υπέρογκες δαπάνες του για εξοπλισμούς, ενώ η παιδεία και η υγεία φυτοζωούσαν.

…ο Αριστοφάνης θα έκανε παραστάσεις κάθε βδομάδα και θα έριχνε ανελέητο κράξιμο στους εκάστοτε κυβερνώντες.

…ο Ξέρξης θα εισέβαλε κάθε τόσο στα χωρικά ύδατα της Αθήνας, και οι Αθηναίοι θα απαντούσαν με αυστηρό διάβημα στο Δωδεκάθεο.

…ο Θουκυδίδης, ο Ηρόδοτος και οι άλλοι αρχαίοι ιστορικοί δεν θα ήταν τίποτα παραπάνω από διαπλεκόμενοι, αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, που θα περιέγραφαν τα γεγονότα όπως τους βόλευε.

…οι Ολυμπιονίκες δεν θα τύγχαναν και τόσο μεγάλης εκτίμησης, και μάλιστα θα αντιμετωπίζονταν με περιφρόνηση, γιατί λίγο-πολύ όλος ο κόσμος θα ήξερε ότι όλοι τους ήταν ντοπαρισμένοι.

…Μετά τους θεατρικούς διαγωνισμούς στα Παναθήναια, θα ακολουθούσε ξεκατίνιασμα από τους χαμένους, που θα διαμαρτύρονταν για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που έβγαλαν νικητή τον Αισχύλο ή τον Σοφοκλή.

…ο εξοστρακισμός θα ήταν κάτι σαν το Big Brother: Οι δέκα Αθηναίοι με τις περισσότερες ψήφους θα κλείνονταν σε ένα σπίτι και κάθε εβδομάδα ένας από αυτούς θα απελευθερωνόταν. Αυτός που θα έμενε τελευταίος θα εξοριζόταν.

…ο όρκος του Ιπποκράτη θα περιείχε σαφείς αναφορές στα φακελάκια.

…οι κοσμικές Αθηναίες θα τραβούσαν την προσοχή με τις σέξι μίνι χλαμύδες τους, και τα σανδάλια τους με γόβα στιλέτο.

…αηδιασμένοι από την επεκτατική πολιτική της κυβέρνησής τους, οι νεαροί Αθηναίοι θα γέμιζαν τους τοίχους με το σύνθημα «το Αιγαίον ανήκει εις τους ιχθύες του».

…η λατρεία των Αθηναίων στο πρόσωπο του Περικλή θα αποτυπωνόταν στο σύνθημα «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, η μόνη λύση είναι ο Περικλής και πάλι».

…το Μαντείο των Δελφών θα είχε κλείσει, μετά από ανώνυμη καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Advertisements