Τα απογεύματα που στο μαγαζί δεν έχει πολλή δουλειά, συχνά πιάνω και διαβάζω ένα βιβλίο. Μέχρι τώρα έχω διαβάσει ένα μυθιστόρημα θρησκευτικού μυστηρίου (κάτι σαν τον Κώδικα Ντα Βίντσι, αλλά πιο σύντομο και λιγότερο εμπορικό) και ένα βιβλίο που πραγματεύεται την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και τι προβλέπεται να συμβεί στα επόμενα 100 χρόνια αν αυτή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς (δε θέλετε να μάθετε). Και χθες, άγνωστο γιατί, έπιασα έναν ονειροκρίτη. Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς για τα όνειρα και την ερμηνεία τους, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω καθόλου. Απλά, ο άνθρωπος προσπαθεί απεγνωσμένα από τη μέρα που πρωτοεμφανίστηκε στη Γη να προβλέψει το μέλλον του, και αυτές οι μυστηριώδεις εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν κοιμόμαστε είναι από τα πρώτα πράγματα που προσπάθησε να «ερμηνεύσει», πιστεύοντας ότι πρόκειται για «θεόσταλτες» εικόνες, που ήθελαν να προειδοποιήσουν για κάτι που θα συμβεί στο μέλλον. Και αυτή πρέπει να είναι η πιο μεγάλη πρόταση που έχω γράψει ποτέ. Και η πιο αμπελοφιλοσοφική, επίσης.

Τέλος πάντων, ακόμα και αν πίστευα στην ερμηνεία των ονείρων, αυτός ο ονειροκρίτης θα με έκανε να νιώσω βλάκας που πίστευα σε τέτοιες μπούρδες. Νομίζω ότι κι εσείς θα διασκεδάσετε όσο και εγώ, διαβάζοντας κάποιες από τις καλύτερες ερμηνείες ονείρων που περιλαμβάνονται στον ονειροκρίτη. Απολαύστε υπεύθυνα.

– ΓΙΟΤ: Αν δείτε ότι σας καλεσαν σε κρουαζιέρα με γιωτ, θα βελτιωθεί ηοικονομική σας κατάσταση. Αν μάλιστα σας ζαλίσει η θάλασσα, η βελτίωση θα είναι θεαματική.

(και αν δείτε ότι βουλιάζει το γιοτ και πνίγεστε, τότε θα πιάσετε το τζακ ποτ στο Τζόκερ)

– ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ: Όποιος δει ότι φοράει σκουλαρίκια, θα κερδίσει μικρό ποσό σε λαχείο.

(δηλαδή για να κερδίσω μεγάλο ποσό τι πρέπει να δω, ότι είμαι τραβεστί και εκδίδομαι στη Συγγρού;)

– ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ: Αν βρείτε ακαθαρσίες στο πιάτο ή στα ρούχα σας, είναι σημάδι ευτυχίας στο γάμο και στον έρωτα.

(τα σκατά στο πιάτο είναι σημάδι ευτυχίας στο γάμο; Δηλαδή η φράση «σκατά να φας» ισοδυναμεί με το «βίον ανθόσπαρτον»; )

– ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν δείτε γυναίκα με μαλλιά βαμμένα ξανθά, θα σας προσκαλέσουν σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία θα πλήξετε μέχρι θανάτου.

(κι άντε να ψάχνεις μες στον ύπνο σου να καταλάβεις αν η ξανθιά κουκλάρα που βλέπεις απέναντί σου είναι φυσική ή βαμμένη…)

– ΑΚΤΙΝΑ ΦΩΤΟΣ: Μια ακτίνα φωτός ηλίου ή φεγγαριού που κατεβαίνει σαν κολώνα μέσααπό τα σύννεφα είναι πολύ καλό όνειρο, που κυριολεκτικά θα σας ανοίξειδρόμο για τα ουράνια.

(«κυριολεκτικά»; Και αυτό είναι «πολύ καλό» όνειρο;;;)

– ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ: Επειδή η Εύα έγινε από το πλευρό του Αδάμ, οι πρωτόπλαστοι για τους άνδρες, μπορεί να σημαίνουν ότι πιθανόν θα κάνουν κάποια μικροεγχείρηση ή επέμβαση.

(πάλι καλά δηλαδή που δεν την έφτιαξε από πουθενά αλλού την Εύα, α;λλιώς θα πηγαίναμε για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς!)

– ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΙ: Αισθηματική επιτυχία στον ορίζοντα αν δείτε γυναίκα με ωραίους αστραγάλους. Αντίθετα, αν οι αστράγαλοι ‘δεν βλέπονται’, θα τα
χαλάσετε με πρόσωπο του άλλου φύλου με το οποίο μόλις έχετε γνωριστεί.

(καλά, σοβαρά τώρα θα κάθομαι να κοιτάω τη γκόμενα στους αστραγάλους για να καταλάβω τι θα μου ξημερώσει; Ήμαρτον!)

– ΓΟΝΑΤΑ: Αν δείτε άνθρωπο να προσεύχεται γονατιστός σε περίεργο μέρος (π.χ.μέσα σε ζαχαροπλαστείο), είναι πιθανόν να παραβείτε μία από τις 10 εντολές.

(ναι, αλλά ποια από τις 10; Γιατί άλλο το «ου φονεύσεις» και άλλο το «Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω»)

– ΔΕΣΙΜΟ: Αν σας δένουν στον ύπνο σας, θα’χετε νέες ερωτικές γνωριμίες.

(…και μάλιστα ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσες…)

– ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ: Αν δείτε ότι τρώτε λουκάνικα, θα σας κατηγορήσουν για μοιχεία πουμπορεί και να μην έχετε κάνει.

(φαντάζομαι το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; Λουκάνικα; Ξέρετε…Μακρόστενα; Μοιχεία; Ελάτε τώρα που δεν το πιάνετε!)

– ΜΑΓΟΥΛΑ: Αν δείτε άνθρωπο με βαριά, τριχωτά και κρεμασμένα μάγουλα, θα γλιτώσετε φτηνά από ατύχημα.

(αν δω στον ύπνο μου τέτοιο άνθρωπο, θα τη γλιτώσω φτηνά αν δεν πεθάνω από αναρρόφηση στον ύπνο μου)

– ΣΥΚΩΤΙ: Άντρας που βλέπει ότι πάσχει από το συκώτι του, θα βρει σύντροφο που θα του το πρήξει!!

(ώπα και χιουμοράκι ο ονειροκρίτης!)

– ΚΟΛΥΒΑ: Βλέπε ΖΑΧΑΡΩΤΑ

(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

– ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Αν δείτε ότι τρώτε σοκολάτα, είναι προμήνυμα αρρώστιας, ενώ αν τρώτεσοκολατάκια, θ’αποκτήσετε πολλά χρήματα, τα περισσότερα από τα οποία θα ξοδέψετε σε γιατρούς. Παγωτό σοκολάτα είναι προάγγελος πονοκεφάλων, παθολογικών και ψυχολογικών.

(Ηθικό δίδαγμα: Τρώτε όσο περισσότερη σοκολάτα μπορείτε όταν είστε ξύπνιοι, γιατί αν τη δείτε στον ύπνο σας, την πουτσίσατε.)

– ΞΥΛΟΦΩΝΟ: Αν ακούτε ωραία μουσική από ξυλόφωνο, θ’ασχοληθείτε με τη μελέτη της Ιστορίας.

(κι αν ακούτε άσχημη μουσική από ξυλόφωνο, θα ασχοληθείτε με την Πυρηνική Φυσική)

Advertisements