– Στο σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ‘4’, πρωταγωνιστούν 4 αδέλφια, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του ανησυχίες, τα δικά του προβλήματα, τη δική του ζωή.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ‘4’, πρωταγωνιστούν 4 σύντροφοι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, ο καθένας από τους οποίους έχει τις δικές του φιλοδοξίες, τα δικά του σχέδια, τη δική του ατζέντα.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, κύριος πρωταγωνιστής είναι ένας εγωπαθής, νεανίζων -αντάρης, που έχει πλέον δημιουργήσει μια δική του, επιτυχημένη σχολή στον τομέα του: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι ένας εγωπαθής, νεανίζων -αντάρης, που είχε κάποτε δημιουργήσει μία αποτυχημένη παράταξη στον ιδεολογικό του τομέα: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, ένας από τους τέσσερις πρωταγωνιστές είναι ένας τραγουδιστής που παίρνει ναρκωτικά.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ένας από τους τέσσερις πρωταγωνιστές είναι ένας πρώην τραγουδιστής που κάθε φορά που μιλάει μοιάζει σαν να έχει πάρει ναρκωτικά.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, ο αρχηγός της οικογένειας αυτοκτονεί ξαφνικά, με μία σφαίρα στο κεφάλι.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ο αρχηγός της παράταξης αυτοκτονεί πολιτικά, με μια προκήρυξη εκλογών.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, μετά την αυτοκτονία του πατέρα ξεσπά ένας άγριος καυγάς μεταξύ των ‘τεσσάρων’, για το κατά πόσον ήταν καλός πατέρας ή όχι.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, μετά την πολιτική αυτοκτονία του αρχηγού ξεσπά ένας άγριος καυγάς μεταξύ των ‘τεσσάρων’, για το κατά πόσον στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν μόνο οι σύνεδροι ή και τα μέλη.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, η χήρα του αρχηγού της οικογένειας προσπαθεί να βάλει τα παιδιά της σε τάξη και να επαναφέρει τη ζωή στα φυσιολογικά πλαίσια.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, η ‘εύθυμη χήρα’ της παράταξης προσπαθεί να βάλει τα γαλάζια παιδιά σε τάξη και να επαναφέρει την παράταξη στα φυσιολογικά της ποσοστά.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, ένας από τους χαρακτήρες είναι ένας φαντασιόπληκτος τύπος που ονειρεύεται ότι έχει μια γκόμενα που δεν υπάρχει.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, τρεις από τους χαρακτήρες είναι φαντασιόπληκτοι τύποι, που ονειρεύονται ότι έχουν μια εξουσία που είναι ήδη πιασμένη.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, ο μακαρίτης είχε μια ερωμένη, η οποία πιθανότατα θα διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί από όσα άφησε πίσω του.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ο μακαρίτης είχε μια ερωμένη (τον Καρατζαφέρη), η οποία πιθανότατα θα διεκδικήσει το μερίδιο ψήφων που της αναλογεί από το κόμμα που άφησε πίσω του.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, ο αυτόχειρας πατέρας των ‘τεσσάρων’ ήταν μια προσωπικότητα που κατά βάθος όλοι αντιπαθούσαν, αλλά για το καλό της οικογένειας προσπαθούσαν να μην το δείχνουν.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ο αυτόχειρας προκάτοχος των ‘τεσσάρων’ ήταν μια προσωπικότητα που κατά βάθος όλοι αντιπαθούσαν, αλλά για το καλό της παράταξης (και το δικό τους) προσπαθούσαν να μην το δείχνουν.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, ο πατέρας κάνει δώρο στη γυναίκα του ένα δαχτυλίδι πριν αυτοκτονήσει.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, ο Καραμανλής κάνει δώρο στην Ντόρα το ‘δαχτυλίδι’ της εξουσίας πριν αυτοκτονήσει πολιτικά.

– Στο σίριαλ του Παπακαλιάτη, οι ‘τέσσερις’ προσπαθούν να συγκροτήσουν και πάλι τη διαλυμένη τους οικογένεια, θέλοντας να ξεχάσουν ότι εδώ και χρόνια την είχαν παρατήσει ή/και αποκηρύξει.

– Στο σίριαλ της ΝΔ, οι ‘τέσσερις’ προσπαθούν να συγκροτήσουν και πάλι τη διαλυμένη τους παράταξη, θέλοντας να ξεχάσουν ότι τα τελευταία χρόνια την είχαν παρατήσει ή/και αποκηρύξει.

-/- Ωστόσο, υπάρχει και μία ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στα δύο σίριαλ: Το σίριαλ του Παπακαλιάτη έχει πολύ καλύτερη μουσική επένδυση.

(αλλά ρε γαμώτο, αφού μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, γιατί του Παπακαλιάτη χτυπάει σαραντάρια και της ΝΔ δεν το βλέπουν ούτε οι ίδιοι; Ε; )