1. Ο Λουκάς Βύντρα γεννήθηκε στην Τσεχία, αλλά είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδος. Μάλιστα, έχει αγωνιστεί και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά είναι πολιτικός στην Ελλάδα. Μάλιστα, έχει εκλεγεί πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

2. Ο Λουκάς Βύντρα αγωνίζεται σαν δεξί μπακ που προωθείται, αλλά συχνά παίζει και στο κέντρο της άμυνας (και σπάνια αριστερά).

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται σαν αριστερό μπακ που προωθείται, αλλά συνήθως παίζει στο κέντρο του πολιτικού φάσματος (και ενίοτε και δεξιά).

3. Ο Λουκάς Βύντρα σε κάθε γκάφα που κάνει ακούει τα εξ αμάξης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε κάθε γκάφα που κάνει ακούει τα εξ αμάξης από τους οπαδούς του Βενιζέλου.

4. Σύμφωνα με φήμες που ακούγονται, ο Λουκάς Βύντρα είναι βασικός στον Παναθηναϊκό επειδή η γυναίκα του έχει συγγένεια με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με την κοινή λογική, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ επειδή ο ίδιος έχει συγγένεια με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

5. Όταν στον Παναθηναϊκό δόθηκε η ευκαιρία να στείλει τον Λουκά Βύντρα στη Χέρτα Βερολίνου, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να τον κρατήσουν στην ομάδα.

Όταν στο ΠΑΣΟΚ δόθηκε η ευκαιρία να στείλει τον Γιώργο Παπανδρέου σπίτι του, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να τον κρατήσουν στην προεδρία.

6. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, μετά από το ματς του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο κόσμος ψήφισε για πρώτη φορά ως καλύτερο παίκτη τον Λουκά Βύντρα (!).

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, μετά από τις φήμες για πρόωρες εκλογές, ο κόσμος ψήφισε για πρώτη φορά ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου (!).

7. Τον χειμώνα του 2004 ήρθε για τον Λουκά Βύντρα η μεγάλη στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όταν έγινε παίκτης του Παναθηναϊκού – που να ήξερε τι τον περίμενε…

Τον χειμώνα του 2004 ήρθε για τον Γιώργο Παπανδρέου η μεγάλη στιγμή της πολιτικής του καριέρας, όταν έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – πού να ήξερε τι τον περίμενε…

8. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα θυμούνται τον Λουκά Βύντρα για τα δύο γκολ που πέτυχε τον Φεβρουάριο του 2009 κόντρα στον ΠΑΟΚ , τα πρώτα του με τον Παναθηναϊκό.

Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ θα θυμούνται τον Γιώργο Παπανδρέου για τις δύο εσωτερικές νίκες που πέτυχε το 2004 κόντρα στα λευκά και το 2007 κόντρα στον Βενιζέλο, τις πρώτες του με το ΠΑΣΟΚ.

9. Ο Λουκάς Βύντρα έγινε βασικός στον Παναθηναϊκό όταν έφυγε από την ομάδα ο (σαφώς ικανότερος) Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ όταν έφυγε από την προεδρία ο (σαφώς ικανότερος) Κώστας Σημίτης.

10. Οι πολέμιοι του Λουκά Βύντρα τον κατηγορούν, όχι ότι δεν είναι φιλότιμος και δεν προσπαθεί για το καλό της ομάδας, αλλά ότι δεν μπορεί να προσφέρει, γιατί δεν είναι ικανός ποδοσφαιριστής.

Οι πολέμιοι του Γιώργου Παπανδρέου τον κατηγορούν, όχι ότι δεν είναι φιλότιμος και δεν προσπαθεί για το καλό της παράταξης, αλλά ότι δεν μπορεί να προσφέρει, γιατί δεν είναι ικανός πολιτικός.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Αν ο Λουκάς Βύντρα προτεινόταν από οποιονδήποτε προπονητή του Παναθηναϊκού για αρχηγός της ομάδας, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα εξεγείρονταν και θα τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στην Παιανία.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προτάθηκε από τον Κώστα Σημίτη για αρχηγός του κόμματος, οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ενθουσιάστηκαν και του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Χαριλάου Τρικούπη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Είτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, είτε οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έχουν λάθος. Αλλά ποιοι;

Advertisements