Αυτό που ζούμε την τελευταία εβδομάδα δεν είναι απλώς ένας παραλογισμός ή μια σειρά συμπτώσεων. Είναι σαφή δείγματα εισόδου σε μία εποχή υπέρτατης βλακείας. Δείτε και μόνοι σας:

– Ο Μητροπολίτης Άνθιμος υποστηρίζει ότι μέσω του εκκλησιασμού δεν μπορεί να μεταδοθεί η (πιθανώς φονική) γρίπη των χοίρων. Αγιασμός, σύντομα και σε χάπι κατά του AIDS, του καρκίνου του παχέος εντέρου και της τριχόπτωσης.

– Οι Έλληνες βουλευτές, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, αποφασίζουν να κάνουν ένα δωράκι στους εαυτούς τους, με τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελμάτων που (δεν) ασκούν. Τουλάχιστον, αυτό το πήραν πίσω – το κλείσιμο της Βουλής, όχι.

– Ομάδες ανθρώπων οργανώνονται μέσω Internet,επιδιώκοντας να κολλήσουν τη γρίπη των χοίρων και να αποκτήσουν αντισώματα, ώστε όταν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο η γρίπη, αυτοί να τη βγάλουν καθαρή. Αν, φυσικά, επιβιώσουν μέχρι τότε. Σαν να λέμε, να κάνω μία ένεση με τον ιό του AIDS για να μην το πάθω από σεξουαλική επαφή.

– H NASA παραδέχεται, 40 χρόνια μετά την προσελήνωση (;) του Apollo 11, ότι έσβησε τις μπομπίνες που είχαν καταγράψει την πορεία του διαστημοπλοίου, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν. Ποιος ξέρει τι έγραψαν από πάνω – ίσως καμιά ταινία του Στάθη Ψάλτη. Γιατί δε λένε απλά ότι το γυρίσανε σε στούντιο;

Κι αν σε αυτά προσθέσουμε και κάποια παλαιότερα, όπως το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου, την παράνοια για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, τη γνωμοδότηση του Σανιδά για την ανωνυμία στο Internet και άλλα, νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε.

Κάθε εποχή μένει στην ιστορία με ένα όνομα. Η «εποχή του χαλκού», η «εποχή των παγετώνων», ο «χρυσός αιώνας», ο «Μεσαίωνας», η «Αναγέννηση», ο «Διαφωτισμός». Η εποχή στην οποία ζούμε θα μείνει στην ιστορία είτε ως «εποχή της βλακείας», είτε ως «εποχή της καταστροφής», αν προλάβουμε να καταστρέψουμε εντελώς τον πλανήτη.

Αλλά και να τον καταστρέψουμε, πάλι «εποχή της βλακείας» θα πρέπει να τη λέμε, αφού από ανθρώπινη βλακεία θα έχει γίνει κι αυτό. Οπότε, καλωσήρθατε στην «εποχή της βλακείας». Ελπίζουμε να απολαύσετε το ταξίδι σας προς τον όλεθρο. Παρακαλώ προσδεθείτε, ώστε να επιτρέψετε στους βλάκες να συνεχίσουν απρόσκοπτοι το έργο τους. Ευχαριστούμε που επιλέξατε την Stupid Airlines για την εξυπηρέτησή σας. Είμαστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε.

Advertisements