– Κύριε Πρωθυπουργέ, τα πράγματα δεν πάνε καλά.

– Τι έγινε πάλι;

– Οι δημοσκοπήσεις δεν πάνε καθόλου καλά…

– Φτου, πάλι δε θα παίξω Pro σήμερα…

– Αυτό ακριβώς λένε, κύριε Πρωθυπουργέ: 72,4% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ενδιαφέρεστε περισσότερο για το Playstation παρά για τα προβλήματα της χώρας.

– Τι λες ρε παιδί μου; Ε, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία ενημερωτική εκστρατεία για τα επιτεύγματά μας από τότε που αναλάβαμε την εξουσία.

– Δε νομίζω ότι θα πετύχει, κύριε Πρωθυπουργέ. Το 77,3% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η κυβέρνησή σας δεν έχει πετύχει τίποτα από το 2004 ως σήμερα.

– Να πάρει…Μήπως αν εξαγγείλουμε φοροαπαλλαγές και άλλα οικονομικά μέτρα θα αλλάξουν γνώμη;

– Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, γιατί στη σχετική ερώτηση το 87,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι τέτοιες ενέργειες γίνονται μόνο για να αποσπάσουν ψήφους και τελικά τέτοια μέτρα δεν εφαρμόζονται ποτέ.

– Φτου…Μάλλον πρέπει να κάνω έναν ανασχηματισμό πάλι…

– Δυστυχώς, το 76,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι με τον ανασχηματισμό δεν αλλάζει τίποτα.

– Χμμμμμμ…Αν βγάζαμε προς τα έξω τίποτα πλαστές δημοσκοπήσεις, ότι και καλά είμαστε 6-7 μονάδες πίσω στα γκάλοπ, για να συσπειρώσουμε τους ψηφοφόρους μας;

– Θα ήταν καλή ιδέα, αν το 93,5% των ερωτηθέντων δεν πίστευε πως οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται είναι παραπλανητικές και υποστηρίζουν κομματικά συμφέροντα.

– Ούτε οι δημοσκοπήσεις δεν πιάνουν πια; Τι άλλο να κάνω; Να πω πάλι στον Πρετεντέρη να μου πάρει συνέντευξη;

– Ούτε αυτό θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, καθώς το 69,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι σε τέτοιες συνεντεύξεις οι πολιτικοί δε λένε ποτέ την αλήθεια.

– Α, το βρήκα! Να βάλουμε μπροστά τη Νατάσα και τα παιδιά, για να δείξουμε πόσο καλός οικογενειάρχης είμαι και να περάσω προς τα έξω ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο! Μη μου πεις, καλό δεν είναι;

– Όχι, δεν είναι, γιατί το 37% των ερωτηθέντων θυμάται τα σκάνδαλα με το διορισμό της συζύγου σας σε νοσοκομείο και έχουν αρνητική γνώμη γι’αυτήν, ενώ ένα 32,9% θεωρεί πως τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και δεν προσθέτουν τίποτα στην εικόνα σας.

– Μα είναι δυνατόν; Πότε απέκτησαν οι πολίτες τέτοια παιδεία;

– Ποτέ, κύριε Πρωθυπουργέ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 89,2% των ελλήνων πολιτών θεωρεί πως έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη.

– Μ’ έσκασες πια! Δηλαδή τι πρέπει να κάνω για να ικανοποιηθούν οι Έλληνες πολίτες;

– Ξέρετε, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, το 97,2% των πολιτών απαντά ότι θα τους ικανοποιούσε αν αύριο ανακοινώνατε την παραίτησή σας…

Advertisements