– Σκέτη απογοήτευση το ντιμπέιτ. Μια αποστειρωμένη διαδικασία, στην οποία οι πολιτικοί ούτε καν ανταλλάσσουν βλέμματα, ενώ ο διάλογος απαγορεύεται δια ροπάλου. Μόνο ο κακόμοιρος ο Αλαβάνος προσπαθούσε να απευθυνθεί στον Καραμανλή, αλλά είπαμε: Νο dialogue allοwed.

– Ο προκαθορισμένος χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις σε τι χρησιμεύει ακριβώς; Κανείς δεν τον σεβάστηκε, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος (με εξαίρεση τον Καρατζαφέρη). Αλλά όταν έφτασε η ώρα του δίλεπτου διαγγέλματος, όλοι ολοκλήρωσαν στην ώρα τους. Γιατί στην πρώτη περίπτωση η υπέρβαση του χρόνου εκλαμβάνεται ως μαχητικότητα και πείσμα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση υποδεικνύει έλλειψη συγκέντρωσης και κακή εκτίμηση. Επικοινωνιακά τερτίπια, κύριο συστατικό για κάθε γλυκανάλατο ντιμπέιτ.

– Έχω βαρεθεί τις αναλύσεις επί αναλύσεων για τις εκλογές. Όλοι λένε για προεκλογικά προγράμματα, προβλέψεις, δημοσκοπήσεις, παπαγαλάκια, βαρβαρότητες…Και κανένας πολιτικός ή mainstream δημοσιογράφος δεν τολμά να πει το προφανές: Στ’αρχίδια μας ποιος θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. Ρωτήστε έναν Έλληνα πόσους ευρωβουλευτές των τελευταίων 20 ετών μπορεί να κατονομάσει. Άντε να θυμάται 4-5, όχι παραπάνω. Γιατί απλά δε μας καίγεται καρφί. Και ξέρετε κάτι; Καλά κάνει και δε μας καίγεται.

– Βαρέθηκα την πλύση εγκεφάλου που επιχειρούν εδώ και μήνες τα κόμματα και τα κανάλια. Προσπαθούν να αναγκάσουν τον κόσμο να ψηφίσει, παρά τη θέλησή του. Γιατί, ρε φίλε; Δικαίωμά μου δεν είναι να μην ψηφίσω; Το μήνυμα που θέλω να περάσω, εγώ και χιλιάδες άλλοι, είναι ότι σας βαρεθήκαμε όλους. Γιατί να ψηφίσω οποιοδήποτε από τα χρεωκοπημένα κόμματά σας; Τουλάχιστον, η αρνητική ψήφος σου επιτρέπει να ζεις χωρίς τύψεις. Ξέρεις πως όσα δεινά κι αν συμβούν μετά, εσύ δεν ευθύνεσαι γι’αυτά. Ευθύνονται μόνο μερικά εκατομμύρια πρόβατα. Δυστυχώς, το πολίτευμά μας είναι η αβασίλευτη οχλοκρατία (ή, αν προτιμάτε, η βασιλευομένη βλακεία).

– Αν η αποχή σε αυτές τις εκλογές πέσει κάτω από το 30%, θα απογοητευτώ πολύ. Αν δεν περάσουμε τώρα αυτό το μήνυμα, πότε θα το περάσουμε;

– Γαμώτο, πότε θα μάθω να μην ασχολούμαι με αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία των εκλογών; Αφού αν μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες…

Advertisements