Πρώτα ήταν η γρίπη των πτηνών. Τώρα η γρίπη των χοίρων. Κάθε τόσο βγαίνει και μια καινούργια, ακόμα πιο θανατηφόρα γρίπη που ξεπαστρεύει εκατοντάδες ανθρώπους και γεμίζει τα ταμεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Και ακόμα δεν είδατε τίποτα, γιατί οι γρίπες του μέλλοντος είναι ακόμα χειρότερες. Ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε γιατί:

ΓΡΙΠΗ ΤΗΣ ΠΑΠΙΑΣ: Προσβάλλει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, εκτός από τις πάπιες. Κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από αυτές, αλλά οι ίδιες το αρνούνται και κάνουν την πάπια.

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΩΝ: Η πιο ύπουλη και δύσκολη στον εντοπισμό της μορφή γρίπης, καθώς μπορεί να μεταμφιεστεί σε αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα, βρογχίτιδα, ουλίτιδα και σε δεκάδες άλλες ασθένειες. Μεταδίδεται στον άνθρωπο από τους χαμαιλέοντες.

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ: Μια μετάλλαξη του ιού της γρίπης που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω των κύκνων. Είναι θανατηφόρα, και μάλιστα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή ρίχνουν ένα τραγούδι, εν είδει κύκνειου άσματος.

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΨΑΡΩΝ: Άλλη μια επικίνδυνη μορφή γρίπης, η οποία μεταδίδεται από τα χρυσόψαρα. Τα συμπτώματά της είναι πυρετός, ζαλάδες και μόνιμη αμνησία – μνήμη χρυσόψαρου, που λέμε.

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ: Μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω των συμπαθών τετραπόδων. Αν και είναι εξαιρετικά θανατηφόρα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος. Οι κάτοικοί της έχουμε αναπτύξει αντισώματα σε καθετί γαϊδουρινό.

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ: Ίσως η πλέον επικίνδυνη μορφή γρίπης, που σκοτώνει τα θύματά της εντός 24ώρου, ενώ μεταδίδεται πολύ εύκολα. Ευτυχώς που πιγκουίνοι υπάρχουν μόνο στην Ανταρκτική, οπότε το πολύ-πολύ να αφανιστούν κανα-δυο φυλές εσκιμώων.

ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ: Μια παράξενη μετάλλαξη του ιού της γρίπης, που προέρχεται από τις καλλιέργειες καφέ. Ο ιός μεταδίδεται μέσω των καφέδων κάθε είδους. Κι όμως, το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού θα προτιμούσε να πεθάνει από γρίπη του καφέ, παρά από σύνδρομο στέρησης καφεΐνης.

ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ: Γνωστή και ως «γρίπη του Φαραώ», αυτή η άκρως επικίνδυνη μορφή γρίπης προσβάλλει μόνο τα πρωτότοκα τέκνα κάθε οικογένειας. Συχνά συνοδεύεται από βροχές ακρίδων και βατράχων.

Advertisements