Έβλεπα το Σάββατο το βράδυ τις «Πύλες του Ανεξήγητου» (καλά ντε, μη βαράτε! Απλώς ήθελα να μάθω τα μυστικά που κρύβει το σπήλαιο του Νταβέλη!). Κάποια στιγμή, το κρόουλ στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε: «ΣΕ ΛΙΓΟ: ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ;»

Ευτυχώς για τα εγκεφαλικά μου κύτταρα, είχα καλύτερα πράγματα να κάνω από το να συνεχίσω να βλέπω αυτήν την εκπομπή. Αλλά αυτή η απορία με βασάνιζε για ατέλειωτες ώρες: Τι μπορεί να έψαχνε ο Χίτλερ στη Λίμνη της Βουλιαγμένης;

Κάθησα και σκέφτηκα, λοιπόν, κάποιες πιθανές (και απίθανες) απαντήσεις σε αυτό το καυτό ερώτημα. Και είναι οι εξής:

– Ο Χίτλερ έψαχνε για ένα είδος Άρειας πέστροφας που ήταν πιο νόστιμο από τα άλλα, με σκοπό να το κλωνοποιήσει και να δημιουργήσει ‘εναν στρατό από ομοιόμορφες (και πεντανόστιμες) πέστροφες.

– Ο Χίτλερ έψαχνε τη Χαμένη Ατλαντίδα, την οποία είχαν εντοπίσει στο συγκεκριμένο σημείο Ναζί επιστήμονες, και τα ερείπια της οποίας σήμερα παραμένουν θαμμένα κάτω από τα θεμέλια πολυτελούς σιωνιστικού ξενοδοχείου της περιοχής.

– Ο Χίτλερ έψαχνε το Ιερό Δισκοπότηρο, που σύμφωνα με μεσαιωνικούς θρύλους βρίσκεται σε εκείνη την περιοχή, αλλά ο Εβραίος και ανθέλληνας Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν έκανε εκεί τα γυρίσματα του Ιντιάνα Τζόουνς όταν το αναζητούσε κι αυτός (που είναι κρίμα, γιατί τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα μια εκπομπή με θέμα «Τι έψαχνε ο Ιντιάνα Τζόουνς στη Λίμνη της Βουλιαγμένης;»)

– Ο Χίτλερ έψαχνε για ιαματικά λουτρά, γιατί υπέφερε από ρευματισμούς, και είναι γνωστό ότι τα νερά της Λίμνης της Βουλιαγμένης είναι ιαματικά.

– Ο Χϊτλερ έψαχνε ένα καλό μέρος να χτίσει ένα εξοχικό όταν θα κατακτούσε όλη την Ευρώπη και μαγεύτηκε από την ομορφιά της περιοχής. Μάλιστα, εικάζεται ότι είχε αρχίσει να χτίζει το εξοχικό του όταν άρχισε να καταρρέει η Γερμανία, αλλά δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει ποτέ. Στην περιοχή σώζονται ακόμα τα θεμέλια.

– Ο Χίτλερ έψαχνε μια μυστική στρατιωτική βάση, η οποία φημολογείται ότι ανήκει σε μια ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή, η οποία, όπως αναφέρουν αρχαίοι ιστορικοί αλλά αποκρύπτουν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, ήταν αυτή που με την τεχνογνωσία της βοήθησε τον Μεγάλο Αλέξανδρο να φτάσει μέχρι την Ινδία.

– Ο Χίτλερ έψαχνε τα απόκρυφα ευαγγέλια που είναι χαραγμένα σε ένα σπήλαιο της περιοχής, και από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος, αλλά Φιλισταίος.

– Ο Χίτλερ έψαχνε έμπνευση για το βιβλίο του «Ο Αγών Μου», και το ειδυλλιακό τοπίο της Λίμνης τον ενέπνευσε να γράψει κάτι τόσο ρομαντικό και διαχρονικό.

– O Χίτλερ έψαχνε την περίφημη Γοργόνα, τη μυθική αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία φημολογείτο ότι είχε εξωκείλει κάπου εκεί κοντά. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η ιστορία ήταν φάρσα, όπως με το Τέρας του Λοχ Νες (το οποίο, ωστόσο, θα σας αποδείξουμε ότι υπάρχει, στην επόμενη εκπομπή μας με θέμα «ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ;».

Advertisements