Επειδή δε συνηθίζω να χαλάω χατίρια (θα μου άρεσε να με έχω πατέρα!), ορίστε πέντε τρόποι να δεις θετικά την εξεταστική – Lucy, this is for you:

1. Μπορείς να αποφύγεις βαρετούς φίλους/συγγενείς και events στα οποία δε θες να πας, με την πρόφαση «δεν μπορώ, έχω διάβασμα».

2. Όταν έχεις εξεταστική, όλοι σου συμπεριφέρονται σαν να έχεις καρκίνο σε καλπάζουσα μορφή: «Α, το καημένο, έχει εξεταστική, και κουράζεται πολύ το χρυσό μου». Εκμεταλλεύσου το, τώρα που μπορείς, και θα σου κάνουν όλοι τα χατίρια.

3. Στην πραγματικότητα, όλη η προετοιμασία για τις εξετάσεις δεν παίρνει παραπάνω από μισή ώρα – όσο χρειάζεται για να κάνεις μερικά καλά σκονάκια. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

4. Μπορείς να σκέφτεσαι ότι μετά την εξεταστική, τέλος: Για τουλάχιστον 2-3 μήνες, μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Και εννοώ Ο,ΤΙ γουστάρεις. Τι είναι 15 μέρες κούρασης μπροστά σε 3 μήνες ξεκούρασης;

5. Μπορείς να περνάς όλη τη μέρα σου στον υπολογιστή, διαβάζοντας blogs, βλέποντας βίντεο στο YouTube και παίζοντας ανελέητα video games, απλά υποστηρίζοντας ότι «ψάχνεις πληροφορίες για μια εργασία που έχεις να παραδώσεις». Και κανείς δε σου λέει τίποτα.