(…ή αλλιώς «πώς μπορεί ο κάθε μαλάκας να το παίξει φιλόσοφος χωρίς καν να χρειαστεί να βάλει το μυαλό του σε λειτουργία» – αλλά το «Όταν έκλασε ο Νίτσε» είναι πιο σύντομο και πιο πιασάρικο)

– Οι σχέσεις είναι σαν τους υπολογιστές: Πριν τον αποκτήσεις, πιστεύεις ότι είναι ο ιδανικός για σένα. Όταν τον αποκτήσεις, ανακαλύπτεις ότι κυκλοφορούν στην αγορά πολύ καλύτερα μοντέλα. Μετά από 2-3 μήνες τον έχεις βαρεθεί και τον παρατάς για κάτι καλύτερο.

– Τα πολιτικά κόμματα είναι σαν τα αυτοκίνητα: Όσο καλά κι αν είναι, αν ο οδηγός είναι ανίκανος, δεν μπορούν να κερδίσουν καμία κούρσα.

– Τα μηχανάκια είναι σαν το καρδιογράφημα: Όταν πάνε πολύ γρήγορα, την πούτσισες.

– To «Στοίχημα» είναι σαν το τσιγάρο: Την πρώτη φορά «απλώς δοκιμάζεις», τη δεύτερη φορά «παίρνεις και μια δεύτερη γνώμη» και την τρίτη φορά ξοδεύεις το μισό σου μισθό σε αυτό.

– Ο έρωτας είναι σαν τα μικρόβια: Όταν μπει μέσα στον οργανισμό σου δεν μπορείς να σηκωθείς απ’το κρεβάτι, δεν μπορείς να φας ή να κοιμηθείς. Κι όταν ο οργανισμός το καταπολεμήσει, είναι θέμα χρόνου να σε βρει ένα άλλο, πιο ισχυρό.

– Τα βιβλία είναι σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις: Όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο πιο ανούσιο είναι να ασχοληθείς μαζί τους.

– Η τηλεόραση είναι σαν τα πατατάκια: Άπαξ και ανοίξεις το κουτί, δεν πρόκειται να το κλείσεις πριν καταναλώσεις όλη τη σαβούρα.

– Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για να μην πληρώσεις την εφορία.

– Τα όνειρα είναι σαν τα one night stand: Το επόμενο πρωί δε θυμάσαι τίποτα.

– Η κοινωνία είναι σαν φωτοτυπικό μηχάνημα: Αν δεν είναι σε καλή κατάσταση το πρωτότυπο, τότε και τα αντίγραφα θα βγουν χάλια.

– Τα γυαλιά ηλίου είναι σαν τα αυτοκίνητα: Τα έχουμε ανάγκη, αλλά συνήθως τα αγοράζουμε για φιγούρα.

– Τα μαθηματικά είναι σαν τις μπάμιες: Όταν είμαστε μικροί μας λένε ότι μας είναι απαραίτητα, όταν μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι δε μας χρειάζονται σε τίποτα, και όταν κάνουμε παιδιά τους λέμε πάλι ότι τους είναι απαραίτητα.

– Οι αστυνομικοί είναι σαν τις μαύρες γάτες: Όταν τους βλέπεις στο δρόμο, ξέρεις ότι κάτι κακό θα (σου) συμβεί.

– Τα blogs είναι σαν τα σχολεία: Όλοι πιστεύουν ότι εκεί εκκολάπτεται το μέλλον, αλλά στην πραγματικότητα σε αυτά οι περισσότεροι ασχολούνται πολύ περισσότερο με την καψούρα τους και τα άλλα προσωπικά τους προβλήματα, παρά με το μέλλον.

Advertisements