(1η μέρα, βραδινό δελτίο ειδήσεων) Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την υπόθεση της απαγωγής του πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή, από αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι ζητούν 100 εκατομμύρια ευρώ σε νομίσματα του 1 και 2 ευρώ ως λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο. Οι απαγωγείς έστησαν ενέδρα στον κ.Καραμανλή σε ερημικό δρόμο της Ραφήνας, όπου ο πρωθυπουργός περπατούσε αμέριμνος τρώγοντας σουβλάκια.

Η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε αυστηρή φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με την οποία πρέπει ανά 3 ώρες να καταναλώνει τουλάχιστον 2 κιλά παϊδάκια και λοιπά κοψίδια. Ο προσωπικός του γιατρός, κ. Ιγνάτιος Προγούλης, μάλιστα, δήλωσε σήμερα ότι έστω και ένα κιλό λιγότερο ίσως να αποβεί μοιραίο για τον πρωθυπουργό.

Η Αστυνομία τώρα ερευνά όλα τα σουβλατζίδικα, πατσατζίδικα και όλες τις ταβέρνες της χώρας, ψάχνοντας για κάποια ύποπτη αγορά κοψιδιών, που ίσως να σχετίζεται με την υπόθεση.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Νατάσα, απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους απαγωγείς να αφήσουν ελεύθερο τον σύζυγό της. «Πάρτε τον Αλογοσκούφη στη θέση του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, και ήδη οι απαιτήσεις τους φέρονται να έχουν μειωθεί σημαντικά, στα 99.985.000 ευρώ. Ο Υπουργός Οικονομίας, κ.Παπαθανασίου, πρότεινε να δοθεί αυτό το ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο και να περικοπούν γι’αυτόν το σκοπό κάποια ασήμαντα έξοδα του προϋπολογισμού, όπως είναι αυτά για την παιδεία, την υγεία και τα δημόσια έργα.

Ωστόσο, σε έρευνα που διεξήγαγε στα γρήγορα η PPO, 68% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά «να τον κρατήσουν εκεί, καλύτερα είμαστε χωρίς αυτόν», ενώ μόνο 13% απαντά «κρίμα τον άνθρωπο, δεν έχει κάνει τίποτα κακό». Τέλος, το υπόλοιπο 19% απάντησε «Δεν πληρώνω, δεν απαντώ».

Ακόμα, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ευχήθηκε η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος, χωρίς να ξεκαθαρίσει ωστόσο αν εννούσε ευχάριστο για τον πρωθυπουργό ή ευχάριστο για την κόρη του.

Όσον αφορά την ταυτότητα των απαγωγέων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μην έχοντας πού αλλού να τα ρίξει, δήλωσε ότι πιθανότατα πρόκειται για μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και πρόσθεσε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής ομάδας, όπως βρίσκεται και πολύ κοντά στον πολίτη, κι έτσι τον κάνει να αισθάνεται πιο ασφαλής.

Περισσότερες πληροφορίες θα μας δώσει τώρα ο αρχιρουφιάνος μας, που έχει στρατοπεδεύσει έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, στη Ραφήνα…

(3η ημέρα, έκτακτο δελτίο ειδήσεων) – Κυρίες και κύριοι, διακόπτουμε το πρόγραμμά μας, γιατί έχουμε μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα της απαγωγής του πρωθυπουργού. Πάνο Σούργελε, σε ακούμε.

– Ναι, Νίκο, μόλις πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα, αλλά σώος και αβλαβής, σε χαντάκι έξω από το Λαύριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην τσέπη του βρέθηκε και ένα σημείωμα από τους απαγωγείς, στο οποίο εξηγούσαν ότι τελικά, ακόμα κι αν τους έδιναν τα 100 εκατομμύρια, περισσότερο θα τους κόστιζε να ταϊζουν τον Πρωθυπουργό για άλλες δύο μέρες. Επίσης, οι απαγωγείς τονίζουν ότι την επόμενη φορά θα απαγάγουν κάποιον πιο οικονομικό στόχο, κανένα μοντέλο, π.χ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε ήδη δηλώσεις, στις οποίες υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας (χωρίς όμως να αναφέρει τις άλλες), ενώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στον κ. Καραμανλή».

Αυτή τη στιγμή παρέχονται οι πρώτες βοήθειες στον κ.Καραμανλή, σε παρακείμενη ταβέρνα, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση, τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που ΘΑ δίνονταν για την απελευθέρωση του πρωθυπουργού…

(Κι έτσι, έζησε αυτός καλά, κι εμείς…τα ίδια…)

Advertisements