Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα στο Στρουμφοχωριό, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπάμπα-Στρουμφ.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις είναι η απουσία του Λιχούδη, μέχρι πρότινος Υπουργού Οικονομίας και στενού συνεργάτη του Μπαμπά-Στρουμφ. Πάντως, ο Λιχούδης δήλωσε ότι παραμένει στρατιώτης της γαλάζιας παράταξης.

Εκτός κυβέρνησης έμεινε επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ξεφτέρης, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου στρουμφοχρήματος, αλλά και ο Χουζούρης, μέχρι πρότινος Υπουργός Πολιτισμού, που του καταλογίζεται αδράνεια.

Αμετακίνητος, αντίθετα, παραμένει ο Υπουργός Υγείας, Μελένιος, που ήδη χτενίζεται για την αυριανή συνέντευξη Τύπου, όπως και η τσαχπίνα Στρουμφίτα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο πολυμήχανος Προκόπης στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ο Σκουντούφλης στο Υπουργείο Απασχόλησης.

Επίσης, στο ΥΠΕΧΩΔΕ παρέμεινε ο Γκρινιάρης, καθώς ο Μπαμπα-Στρουμφ δεν είχε καμία όρεξη να ακούει τη γκρίνια του σε αντίθετη περίπτωση. Ωστόσο, η αντίδραση του Γκρινιάρη ήταν: «Μου τη δίνουν οι ανασχηματισμοί».

Αναβαθμισμένος εμφανίζεται ο Χαχανούλης, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και υπόσχεται πως θα κάνει πολλά δώρα στους μαθητές. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί, σε κλίμα θρησκευτικής στρουμφοκατάνυξης, ως είθισται, αλλά και υπό την απειλή νέων προκλήσεων από την πλευρά του Δρακουμέλ, ο οποίος παραβίασε και σήμερα τον εναέριο στρουμφοχώρο, ψάχνοντας να βρει το Στρουμφοχωριό. Η Υπουργός Εξωτερικών, Στρουμφίτα, τόνισε ότι οι προκλήσεις του Δρακουμέλ είναι απαράδεκτες και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Στρουμφοχωριού. Ωστόσο, όταν έκλεισαν οι κάμερες, είπε εμπιστευτικά στους δημοσιογράφους: «Άμα συνεχιστεί αυτή η ιστορία, τη στρουμφίσαμε».

Αλλά, με τέτοια κυβέρνηση, το Στρουμφοχωριό, αργά ή γρήγορα, είναι δεδομένο ότι θα τη στρουμφίσει για τα καλά…

Advertisements