Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πράγματα, πάμε να το δούμε λίγο ψύχραιμα;

Θεωρώ δεδομένο ότι στα τόσα χρόνια ιστορίας της, η Ελλάδα δοκίμασε όλα τα πολιτεύματα, και κατέληξε στη δημοκρατία, επειδή είναι το πιο δίκαιο και πιο επωφελές πολίτευμα. Πώς αντιδρά, όμως, μια δημοκρατία σε μια κρίση όπως αυτή που διανύουμε;

-Η Βουλή παραλύει, το νομοθετικό έργο παγώνει επ’αόριστον κι όμως κανείς δεν το καταλαβαίνει, γιατί και υπό κανονικές συνθήκες το ίδιο συμβαίνει, αφού οι βουλευτές πατάνε το πόδι τους στη Βουλή μόνο αν τους βγάλει τυχαία ο δρόμος προς τα ‘κει.

-Η Αστυνομία, δήθεν δύναμη ασφάλειας (!), μετά από τη δολοφονία ενός νεκρού ανθρώπου εξακολουθεί να πυροβολεί εναντίον όποιου δε γουστάρει (αλλά πάντα «στον αέρα»),ενώ στα επεισόδια, αντί να κυνηγάει τους κουκουλοφόρους που σπάνε τις βιτρίνες των καταστημάτων, μπαγλαρώνουν τους φτωχούς μετανάστες που μπαίνουν από τις σπασμένες βιτρίνες για να κλέψουν ό,τι μπορούν. Γιατί είναι πιο εύκολος στόχος.

-Οι πολιτικοί; Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα επανεκλεγούν. Η κυβέρνηση βλέπει πως με τις μαλακίες που έχει κάνει, έχοντας καταστρέψει σε 6 χρόνια όσα οι άλλοι δεν πρόλαβαν σε 20, δεν πρόκειται να ξαναδεί εξουσία για χρόνια. Κι αφήνει τους κουκουλοφόρους να κάνουν ό,τι γουστάρουν, κατηγορώντας τα άλλα κόμματα ότι δε συνεργάζονται μαζί τους. Σε τι, όμως; Αφού δεν κάνουν τίποτα!
Το ΠΑΣΟΚ; Εκεί συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Από εκεί που ήταν υπό διάλυση, τώρα δε βλέπει την ώρα να γίνει κυβέρνηση. Και το μόνο που κάνει είναι να ζητά εκλογές. Λύσεις για το πρόβλημα; Ποιο πρόβλημα;
ΚΚΕ και ΛΑΟΣ πάνε παρέα. Βλέπουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνουν και του επιτίθενται, ότι και καλά στηρίζει τους εγκληματίες. Ειδικά το ΛΑΟΣ πολύ θα ήθελε να κατεβάσει τα τανκς, αλλά ντρέπεται να το πει.
Και ο έρμος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Όταν μαζεύεις 10 κόμματα σε ένα, λογικό είναι να έχεις και 10 απόψεις για το ίδιο θέμα.

Αυτή είναι η δημοκρατία μας. Και σας ρωτώ: Το γυρίζεις στην αναρχία ή δεν το γυρίζεις;;;

Advertisements