Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν πέφτουν στην παγίδα της ποπ, του ελαφρολαϊκού ή του έντεχνου, που το παίζουν «ανεξάρτητοι» και «επαναστάτες». Και τι μουσική ακούνε; Ροκ.

Η ροκ δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι πολύ απαιτητικό είδος. Γι’αυτό και δε συμφέρει τον επίδοξο στιχουργό/συνθέτη να ασχοληθεί μαζί της. Πώς θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη αυτού του κοινού; Με τη «γιαλαντζί» ροκ. Τουτέστιν:

1. Ακολουθώντας την ήδη διδαγμένη μέθοδο παρασκευής του ποπ hitακίου, γράψε ένα τέτοιο τραγουδάκι. Για bοnus πόντους, κάντο και λίγο πιο μελαγχολικό (λίγο,ε; Μην το κάνεις και σαν του Μάλαμα!), ώστε να μη φαίνεται υπερβολικά ποπ.

2. Πάνω από τη χαζοχαρούμενη ποπ μουσική σου, βάλε μπόλικη ηλεκτρική κιθάρα και μια δόση από ντραμς. Θα σου φανεί παράξενο στην αρχή, αλλά τελικά θα το καταλάβεις ότι παντού χωράει μια ηλεκτρική κιθάρα, ακόμα και σε μία υποτονική μπαλάντα. Και σε όλους αρέσει αν δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά μια διακριτική παρουσία.

3. Δώσε το τραγούδι είτε σε έναν/μία γνωστό/ή ποπ καλλιτέχνη/ιδα που η καριέρα του/της έχει πάρει την κάτω βόλτα και ψάχνει viagra για να την αναστήσει, είτε σε κάποιο συγκρότημα με περίεργο όνομα, π.χ. «Τα πράσινα λεωφορεία», ή «Ψωνιράμα». Όσο πιο περίεργο το όνομα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιτυχίας.

4. Το ψευτορόκ hitάκι σου είναι έτοιμο να κατακτήσει τα charts! Το καλό με αυτό το είδος είναι ότι αρέσει σε όλους, γιατί δεν είναι αρκετά ροκ για να απωθήσει τους οπαδούς της ποπ, ενώ δεν του φαίνεται ότι είναι ποπ, για να απωθήσει τους ροκάδες. Ας πούμε ότι είναι η χρυσή τομή μεταξύ ποπ και ροκ. Ή, αν προτιμάτε, η χρυσή μετριότητα μιας «πειραγμένης» μουσικά εποχής…

Στο επόμενο μάθημα θα πάρετε το πτυχίο σας. Άντε, γιατί πολύ ασχοληθήκαμε με την ελληνική μουσική – συμβαίνουν και πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο από το νέο cd του Ρέμου.

Advertisements