Αφού, λοιπόν, μάθαμε τα μυστικά της ραπ μουσικής, πάμε σε ένα ακόμα πιο εμπορικό είδος: Την ποπ.

Ποπ μουσική ακούνε όλοι, θέλοντας και μη, είτε επειδή τους αρέσει, είτε επειδή τους τη φυτεύουν με το ζόρι στο μυαλό τα ραδιόφωνα και οι δισκογραφικές. Οπότε, μιλάμε για τρελά λεφτά. Πάμε, λοιπόν:

1. Στήσου μπροστά στην τηλεόραση για μία ολόκληρη μέρα. Δες πρωινάδικα, κουτσομπολίστικα, σίριαλ, τηλεπαιχνίδια, τα πάντα. Έτσι θα κάψεις τον εγκέφαλό σου, απαραίτητη προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με την ποπ.

2. Γράψε μερικούς στίχους, τόσο απλούς που να τους κατανοεί και η τελευταία χαζογκόμενα. Το θέμα μπορεί να είναι οτιδήποτε, αρκεί να είναι χαζοχαρούμενο. Βάλε μέσα μπόλικα «μωρό μου», «σε θέλω» και «σ’αγαπώ», κι ας μην κολλάνε – είναι απαραίτητα. Α, και μη χρησιμοποιείς βρισιές – η ποπ είθισται να είναι pοlitically cοrrect. Αν θες να βάλεις υπονοούμενα κάντο, αλλά μην περιμένεις να τα καταλάβει το λοβοτομημένο κοινό σου.

3. Τώρα χρειάζεσαι μια μουσική. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τη «μέθοδο Φοίβου»: Πάρε τη μουσική από ένα γνωστό ξένο τραγούδι, άλλαξε (αν θες) κανα-δυο νότες και είσαι έτοιμος. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

4. Δώσε το κομμάτι σου στο κατάλληλο άτομο. Δηλαδή σε έναν/μία απόφοιτο του Fame Stοry, ή σε κάποιον που μιμείται καλά τη φωνή του Χατζηγιάννη, ή σε κάποιο ξέκωλο που θα το κάνει επιτυχία χάρη στη φωνάρα του κορμιού της.

5. Το hitάκι σου είναι έτοιμο! Τα ραδιόφωνα θα το παίζουν 800 φορές τη μέρα, στην τηλεόραση θα παίζεται συνέχεια το βιντεοκλίπ και ο καλλιτέχνης θα πάρει σβάρνα τα πρωινάδικα για να πουλήσει cd. Όσο για σένα, μπορεί να είσαι ο νέος Φοίβος, να γίνεις διάσημος, να σε κυνηγάνε όλοι για συνεντεύξεις, να σου κάθονται νεαρά ξέκωλα για να τους γράψεις στίχους. Κι όταν το άστρο σου αρχίσει να δύει, εσύ θα το εκτοξεύσεις και πάλι στα ουράνια, γράφοντας ένα τραγούδι για τη Eurοvisiοn (λεπτομέρειες σε επόμενο μάθημα)! Ευτυχώς για σένα, η ποπ ανακυκλώνει τα σκουπίδια της…

Το επόμενο μάθημα είναι προγραμματισμένο για αύριο. Μην το χάσετε!

Advertisements