Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, η Ελλάδα έμεινε σχεδόν χωρίς βενζίνη. Τώρα, αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό. Ένας κόσμος χωρίς βενζίνη δεν θα ήταν και τόσο τραγικός. Ίσως να ήταν και λίγο καλύτερος από αυτόν που έχουμε τώρα. Μπορείτε να τον φανταστείτε ή μόνο εγώ έχω τόσο αρρωστημένη φαντασία; Αν δεν μπορείτε, να σας βοηθήσω εγώ:

Σε έναν κόσμο χωρίς βενζίνη:

– Ξεχάστε τις σκηνές καταδίωξης με γρήγορα αυτοκίνητα – καλωσορίστε αυτές με ποδήλατα και πατίνια.

– Οι επιστήμονες θα στρέφονταν σε άλλες μορφές ενέργειας προκειμένου να αντικαταστήσουν τους βενζινοκινητήρες με πορτοκαλαδοκινητήρες, σοκολατοκινητήρες και γκαζοζοκινητήρες.

– Επειδή τα οικολογικά αυτοκίνητα που κινούνται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας είναι ακριβά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα προσανατολίζονταν στην βελτίωση των ήδη υπαρχόντων οχημάτων, κατασκευάζοντας ποδήλατα και σκουτεράκια με ABS, αερόσακους, ραδιόφωνο με CD player, φορτιστή για κινητό και φώτα ομίχλης.

– Τα αυτοκίνητα θα αχρηστεύονταν εντελώς και θα αποκτούσαν μουσειακή αξία – οι μελλοντικές γενιές θα πλήρωναν όσο-όσο σε δημοπρασίες των Sotheby’s για ένα αυθεντικό Yugo Zastava του 1982.

– Θα μειωνόταν σημαντικά η παχυσαρκία στην Ελλάδα, καθώς όχι μόνο θα έπρεπε όλοι να μετακινούνται πιο συχνά με τα πόδια, αλλά και δεν θα υπήρχαν delivery για να παραγγέλνουν.

– Θα κατασκευάζονταν (επιτέλους!) οι πρώτοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα.

– Ο όρος «τροχαίο ατύχημα» θα αναφερόταν μόνο σε ατυχήματα τύπου Γιωργάκη Παπανδρέου, δηλαδή πτώσεις από ποδήλατα και μετωπικές συγκρούσεις συγκρουόμενων αυτοκινήτων.

– Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας θα γινόταν η κορυφαία διοργάνωσησε ό,τι αφορά τους αγώνες ταχύτητας, καθώς τα ράλι και η Formula 1 θα διεξάγονταν με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια ή με εκείνα τα παιδικά αμαξάκια που κινούνται με πετάλια.

– Οι κατ’επάγγελμα αργοπορημένοι εργαζόμενοι θα έχαναν την αγαπημένη τους δικαιολογία, το «είχε κίνηση στο δρόμο».

– Επίσης, η Αστυνομία θα ησύχαζε, αφού θα διαλύονταν οι οργανώσεις των αναρχικών, μην μπορώντας πια να φτιάξουν βόμβες μολότοφ χωρίς βενζίνη και επομένως χάνοντας το νόημα της ζωής τους.

– Η Τροχαία δεν θα μπορούσε πια να κόψει κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα ή για ζωνη, αλλά θα έβγαζε τα λεφτά της επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα για σκουτεράκια που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ποδήλατα με «φτιαγμένα» ηχοσυστήματα κλπ.

– Θα μειώνονταν τα καυσαέρια στις μεγάλες πόλεις, αλλά η κυβέρνηση θα φρόντιζε για τον άμεσο εφοδιασμό των πολιτών με καρβουνοκίνητα οχήματα, ώστε να μην τους λείψει το αγαπημένο τους νέφος.

– Η Άννα Δρούζα σε εκπομπή της θα αποκάλυπτε ότι η φραπελιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα ως υποκατάστατο της βενζίνης, ενώ η Τατιάνα Στεφανίδου θα φιλοξενούσε τη συγκλονιστική μαρτυρία μιας καλόγριας που ευλόγησε ένα μπουκάλι ουίσκι και το χρησιμοποίησε για να κινήσει το smartάκι της από το Μοναστήρι μέχρι το Super Paradise της Μυκόνου.

– Τέλος, τα βενζινάδικα θα αναγκάζονταν να αλλάξουν προϊόν προκειμένου να επιβιώσουν, όπως δείχνει και η εικόνα:

Advertisements