Υποτίθεται ότι οι bloggers είμαστε η δύναμη του μέλλοντος, που μπορούμε να ρίξουμε κυβερνήσεις, που ξεσηκώνουμε τον κόσμο με κινητοποιήσεις και εκστρατείες, που βάζουμε ξυπνητήρι στις κοιμισμένες συνειδήσεις εκείνων που παραχωρούν με ευκολία τα δικαιώματά τους. Και τι εκστρατείες δεν έχουν γίνει – μόνο για το δικαίωμα των γιαγιάδων να φοράνε στρινγκ δεν έχουμε αγωνιστεί ακόμα.

Και τώρα, που όλη η Ελλάδα έχει βγει στους δρόμους και διαμαρτύρεται για το Ασφαλιστικό εμείς τι κάνουμε; Τίποτα. Καθόμαστε και τους βλέπουμε, αντί να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Θα έπρεπε να κάνουμε μια 48ωρη απεργία, να μη γράφει κανείς σε κανένα blog. Θα τους κλάσουμε τ’αρχίδια, θα μου πείτε. Γιατί, οι άλλοι τι θα κάνουν; Πότε πέτυχε κάτι, οτιδήποτε, μια μαζική λαϊκή διαμαρτυρία από το 1973 κι έπειτα στην Ελλάδα; Ποτέ. Έχουμε πάρει τόσες φορές τ’αρχίδια τους, που θα έπρεπε να έχουμε καμιά τριανταριά ζευγάρια ο καθένας.

Αλλά αρκετά με όλα αυτά. Ιδρύω σήμερα το συνδικαλιστικό όργανο των bloggers, το ΕΚΑΒ (Ενωτικό Κίνημα Ανεξάρτητων Bloggers – προφέρεται «εκάμπ» και όχι «εκάβ» για προφανείς λόγους), που σαν αποστολή έχει να υποστηρίξει τα δικαιώματα των Ελλήνων bloggers και να ασκήσει όλες τις απαραίτητες πιέσεις για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων τους. Το ΕΚΑΒ, λοιπόν, κηρύσσει 48ωρη απεργία που ξεκινά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (για να μη χάσουμε την αργία της Καθαράς Δευτέρας) και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Τα αιτήματά μας είναι τα εξής:

– Επίδομα ανθυγιεινών για όλους εμάς που στεκόμαστε σχεδόν όλη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή και γράφουμε ή διαβάζουμε posts
– Καθιέρωση καθημερινού διαλείμματος από τη δουλειά για μία ώρα, για σχόλια, απαντήσεις σε σχόλια και αναρτήσεις νέων κειμένων
– Επίδομα bonus για κάθε σχόλιο που μας κάνουν
– Επίδομα bonus για κάθε κείμενο-σεντόνι (άνω των 500 λέξεων)
– Επίδομα βαρέων σε bloggers που γράφουν πάνω από 5 φορές την εβδομάδα
– Επίδομα κοινωνικής πρόνοιας σε bloggers που δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι και πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους στα Internet Cafe
– Καταβολή Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα
– Καθιέρωση 8ώρου ωραρίου και καταβολή υπερωριών σε όποιον blogger ανεβάζει κείμενα μετά τα μεσάνυχτα
– Καθιέρωση blogoαργιών, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της blogόρροιας (δηλαδή της ανάρτησης ηλίθιων posts μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι)
– Σύνταξη στα 5.000 posts ή στα 15.000 σχόλια

Αρκετά με την αδιαφορία του κράτους! Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Bloggers ενωμένοι, ποτέ νικημένοι! Δώστε τέλος στην αυθαιρεσία του Υπουργείου! Φτάνει πια με την υποβάθμιση του λειτουργήματός μας! Καιρός οι bloggers να πάρουν αυτό που τους αξίζει! Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης! Αντίσταση στην ισοπέδωση των bloggers! Λευτεριά στο Press.gr! Με πορδές δεν βάφονται αυγά και αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα! Εδώ και τώρα αλλαγή! 1-1-4! Ψωμί, παιδεία και blogging στα σχολεία! Εμπρός του blogging παλικάρια, postάρετε και σπάστε τα countάρια! Φωτιά και τσεκούρι στους πυροβολημένους! Του blogger o τράχηλος ζυγό δεν υπομένει! Ξέμεινα από αγωνιστικά συνθήματα!

Advertisements