…θα έτρωγε συνέχεια κρατήσεις και φυλακές επειδή ήταν αξύριστος και ακούρευτος.

…θα έτρωγε βαριά φυλακή στα εστιατόρια, τη μέρα που μετέτρεψε το νερό σε κρασί και γίνανε όλοι οι φαντάροι κουρούμπελα.

…θα χόρταινε πάντα στο φαγητό, γιατί θα πολλαπλασίαζε όσο ήθελε το ψωμί και τη μερίδα του.

…θα «αγαπούσε αλλήλους» και θα άφηνε ξεκλείδωτα όλα τα πράγματά του, με αποτέλεσμα να του τα κλέψουν.

…θα προτιμούσε να πάει στο Ναυτικό, λόγω της ικανότητάς του να περπατάει πάνω στο νερό.

…ο Μυστικός Δείπνος θα είχε γίνει πίσω από κάτι δέντρα στην άκρη του στρατοπέδου, όπου θα είχε παραγγείλει κρυφά σουβλάκια.

…δεν θα είχε ευνοϊκή μεταχείριση, γιατί το «βύσμα» του (Θεός) θα ήταν κατώτερο από τα «βύσματα» των άλλων φαντάρων (ταγματάρχης, λοχαγός κλπ).

…θα υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις, τις μόνες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του.

…η άποψή του ότι «όταν ένας ξένος Στρατός έχει καταλάβει τη μισή σου χώρα πρέπει να του παραχωρήσεις και την άλλη μισή» θα τον καθιστούσε ύποπτο στους ανωτέρους του.

…το κήρυγμά του ότι «ο έχων δύο χιτώνια πρέπει να δίνει το ένα σε αυτόν που δεν έχει» δεν θα έβρισκε ανταπόκριση στους άλλους φαντάρους.

…θα του έπαιρναν στην πύλη το κινητό και θα αναγκαζόταν να επικοινωνεί με τον Θεό με τηλεκάρτες.

…δεν θα τον βόλευαν καθόλου οι αρβύλες, αφού είχε συνηθίσει στα άνετα σανδάλια του.

…θα χώριζε με τη Μαρία Μαγδαληνή, όταν θα ανακάλυπτε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του τον απατούσε με τους 11 από τους 12 Αποστόλους – ο Ιούδας δεν θα το έκανε ποτέ αυτό στον Χριστό.

…θα έβγαινε Ι-5 και θα έπαιρνε απαλλαγή, γιατί στη συνέντευξη με τον ψυχολόγο θα έλεγε ότι είναι ο Υιος του Θεού και θα τον περνούσαν για τρελό.

…θα περνούσε πολλές ώρες στο Ιατρείο, όπου θα πήγαινε πάνω από τα κεφάλια των ασθενών φαντάρων και θα τους γιάτρευε, λέγοντας «άρον τον κρέβατόν σου και περιπάτει».

…αντί για σταύρωση, θα περνούσε στρατοδικείο για τις επικίνδυνες απόψεις του, με αποτέλεσμα έναν πολύ πιο φρικτό και βασανιστικό θάνατο.

…αντί για τον «Μυστικό Δείπνο», ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι θα ζωγράφιζε τον θρυλικό πίνακα «Ο Χριστός στο ΚΨΜ».

———————————————————————————

Υ.Γ.: Ανέβασα σήμερα μαζεμένα όσα πρόλαβα να γράψω αυτές τις μέρες. Να’χετε να διαβάζετε, αγαπητοί μου μαζοχιστές. Ελπίζω ότι θα τα λέμε πιο συχνά πλέον, μια και από δω και πέρα αρχίζουν και οι έξοδοι και απ’ό,τι έχω μάθει ο πολιτισμός των Internet Cafe έχει φτάσει και στη Λαμία (που πρέπει να είναι μια χαρά πόλη, by the way, θα το ανακαλύψω και μόνος μου).

Πριν φύγω για να πάρω το τρένο των 4, θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές, και τα σχόλιά σας και ιδιαίτερα την συμblogίτισσα Silia, στης οποίας το mail δεν πρόλαβα να απαντήσω. Μπορεί να μην περάσω από τα μέρη της, αλλά εκτιμώ την καλωσύνη και την προθυμία της να βοηθήσει. Και την ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’αυτό.

Εις το επανιδείν! 😉

Advertisements