Είχα γράψει και παλιότερα πως όταν λυθεί το ασφαλιστικό στην Ελλάδα, θα πρέπει να ανησυχούμε γιατί δεν θα αργήσει να έρθει και η Συντέλεια του Κόσμου, είναι ένα από τα σημάδια που αναφέρει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη (αλλά το κρατούν κρυφό οι παπάδες για να μην πανικοβάλλουν, ενώ εμένα μου αρέσει να προκαλώ πανικό…Άντε, πανικοβληθείτε ντε!).
Και να που τώρα η κυβέρνηση έχει ανοίξει τον διάλογο για το ασφαλιστικό. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να παρατηρήσω ότι εγώ και η κυβέρνηση δίνουμε εντελώς διαφορετικούς ορισμούς στη λέξη «διάλογος». Για μένα διάλογος είναι η ισότιμη ανταλλαγή απόψεων για κάποιο θέμα. Για την (εκάστοτε) κυβέρνηση διάλογος είναι 30 πολιτικοί, εργολάβοι και βιομήχανοι που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι κρατώντας μαχαιροπήρουνα και στη μέση ένας συνδικαλιστής με ένα μήλο στο στόμα. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Έτσι, υπάρχουν ήδη κάποιες «προτάσεις» για το ασφαλιστικό και τα λοιπά θέματα που έχουν σχέση με την εργασία (αυτό σημαίνει ότι τα μαχαιροπήρουνα των προαναφερθέντων έχουν ήδη αρχίσει το έργο τους), χάρη στις οποίες θα λυθεί οριστικά αυτό το πολύπλοκο και βασανιστικό πρόβλημα που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τις ελληνικές κυβερνήσεις – δεν έχει σημασία ποιος θα ωφεληθεί από αυτή τη λύση, αρκεί αυτή να δοθεί. Και ιδού πέντε χαρακτηριστικές τέτοιες προτάσεις:

– Καταργούνται όλα τα επιδόματα βαρέων και ανθυγιεινών. Στο κάτω-κάτω, άμα οι οξυγονοκολλητές δε γουστάρουν τη δουλειά τους, να πάνε να βρουν μια λιγότερο επικίνδυνη. Αντίθετα, θα διατεθεί για πρώτη φορά επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών στους Έλληνες βουλευτές: Βαρέων για τους ασήκωτους χαρτοφύλακες που κουβαλάνε σε καθημερινή βάση ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι δουλεύουν, και ανθυγιεινών επειδή ο κλιματισμός στη Βουλή είναι αισχρός, με αποτέλεσμα τον χειμώνα να παγώνουν τα κωλαράκια τους και το καλοκαίρι να ζέχνουν τα έδρανα από την ιδρωτίλα.

– Καταργείται το επίδομα στους πολύτεκνους, οι οποίοι επιβαρύνουν την οικονομία της χώρας γεννοβολώντας ασύστολα. Αντί χρηματικής ενίσχυσης, θα τους παρέχεται ένα κουτί προφυλακτικά το μήνα, ώστε να αποφευχθούν περισσότερα ατυχήματα στο μέλλον.

– Δίνονται κίνητρα στους εργαζομένους ώστε να μην παίρνουν σύνταξη πριν την ώρα τους (να πεθάνουν). Συγκεκριμένα, για κάθε υπέργηρο εργαζόμενο που θα αφήνει την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων για την ταφόπλακά του, ενώ εξετάζεται σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και το ενδεχόμενο αγιοποίησής τους. Ακόμα, όσοι εργάζονται μετά τα 65 τους θα απολαμβάνουν εκπτώσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στις λαϊκές αγορές και στα ροφήματα χαμομηλιού.

– Οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς τους που θα δοθεί από το ταμείο τους για την αγορά δομημένων ομολόγων, μετοχών ή δελτίων ΛΟΤΤΟ: 97%, 98% ή 99%.

– Καταργούνται τα όρια συνταξιοδότησης σε κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα οποία θεωρείται πως μπορεί να εξασκήσει κανείς ανεξαρτήτως ηλικίας. Για παράδειγμα, οι πορνοστάρ δεν χρειάζεται να πάρουν σύνταξη στα 65, καθώς αφενός μπορούν να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα την καριέρα τους χάρη στο Viagra, αφετέρου υπάρχει ένα ολοένα και αυξανόμενο κοινό για τις πορνοταινίες με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους, όπως απέδειξε σχετική έρευνα του http://www.giagiades-me-mpikini.gr .

Advertisements