Έστω ότι υπάρχει ένας τηλεοπτικός θεσμός (ο Θεός να τον κάνει, όταν και αν έχει χρόνο) που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δεν έχει την παραμικρή αποδοχή ούτε από το κοινό, αλλά ούτε καν και από αυτούς στους οποίους είναι αφιερωμένος, και έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Πώς τον σώζεις; 

α. προσπαθείς με κάθε τρόπο να τον αναβαθμίσεις, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αποδοχή του κοινού και αυτών στους οποίους απευθύνεται 

β. τον καταργείς, γιατί δεν σώζεται με τίποτα 

γ. τον μεταφέρεις σε ένα νέο κανάλι, που έχει πιο ισχυρές διασυνδέσεις και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας

Με τα Βραβεία Αχρείων αρχικά έγινε το α: Όταν είδαν ότι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους (ούτε καν οι τραγουδιστές!), προσπάθησαν να αλλάξουν τις κατηγορίες, να αλλάξουν τον παρουσιαστή, να αλλάξουν τα φώτα των τηλεθεατών με απανωτές διαφημίσεις…Αλλά και πάλι, αποτυχία.Μετά, κατέληξαν στο β: Πίστεψαν ότι αυτός ο θεσμός πραγματικά είχε χρεωκοπήσει και αποφάσισαν να σταματήσουν την προβολή του.Όμως, να που τώρα γίνεται το γ: Τα Βραβεία Αχρείων επιστρέφουν δριμύτερα, αυτή τη φορά από τον ΑΝΤ1, ένα κανάλι που διαθέτει την πιο επιτυχημένη (και μάλλον την πιο ανυπόφορη) δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα – ας τολμήσει τώρα να μην πάει κανείς και δεν θα βγάλει δίσκο στον αιώνα τον άπαντα!Έτσι, όλοι οι Αχρείοι θα είναι εκεί φέτος…Αλλά και πάλι, κάτι θα λείπει. Θα λείπουν ορισμένες υποψηφιότητες και κατηγορίες που πολύ θα θέλαμε να δούμε. Πάμε λοιπόν στα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΧΡΕΙΩΝ 2007: ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 

Ειδικό βραβείο «Φοίβος»: Απονέμεται στην καλύτερη διασκευή ξένου τραγουδιού που έγινε χωρίς τη συναίνεση του αρχικού καλλιτέχνη.
Υποψήφιοι για φέτος:

  1. Δέσποινα Βανδή – Θέλω («διασκευή» του Clocks των Coldplay)
  2. Μιχάλης Χατζηγιάννης & Δέσποινα Ολυμπίου – Ο Παράδεισος Δε Φτιάχτηκε Για Μας («διασκευή» του Shape Of My Heart του Sting)
  3. Γιάννης Πλούταρχος – Δεν Είμαι Θεός («διασκευή» του Confessa του Adriano Celentano)

 Ειδικό βραβείο «Θέμης»: Απονέμεται στο καλύτερο τηλεοπτικό μουσικό κανάλι, όπως αποφασίζει ειδική επιτροπή, πρόεδρος της οποία είναι ο, γνωστός για την αμεροληψία του, Θέμης Γεωργαντάς.
Υποψήφιοι για φέτος:

1.     MAD TV
2.     ΤΗΛΕΑΣΤΥ
3.     ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
4.     ΣΚΑΪ
5.     TV MAGIC 

Ειδικό βραβείο «Νίκος Ξανθόπουλος»: Απονέμεται στην πιο αυθεντική κλάψα που ακούσαμε το 2007 και μας κατασπάραξε τα σωθικά με την τρυφερή μελαγχολία της.
Υποψήφιοι για φέτος:
1.     Γιάννης Πλούταρχος (γνωστός και ως «Γιάννης Κλούψαρχος»)
2.     Περιμένατε σοβαρά να υπάρχει αντίπαλος; 

Ειδικό βραβείο «Μεγακλής Βιντεάδης»: Απονέμεται στο πιο πρωτότυπο και καλογυρισμένο βιντεοκλίπ της χρονιάς.
Υποψήφιοι για φέτος:Δυστυχώς, κανένας.

Ειδικό βραβείο «Γιώργος Νταλάρας»:
Απονέμεται στον καλλιτέχνη που, κατά τη γνώμη του εθνικού μας τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα, ξεχώρισε τη φετινή χρονιά.
Υποψήφιοι για φέτος:Βασικά, ο κ. Νταλάρας αποφάσισε ότι κανένας άλλος δεν αξίζει να πάρει αυτό το βραβείο και το απονέμει στον εαυτό του. 

Βραβείο πωλήσεων: Απονέμεται στον καλλιτέχνη που πούλησε τα περισσότερα CD, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των μαύρων που τα πούλησαν. 

Βραβείο «Andy Warhol«: Απονέμεται στον καλλιτέχνη που απέδειξε περίτρανα ότι ο Andy Warhol είχε απόλυτο δίκιο όταν μιλούσε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα.
Υποψήφιοι για φέτος:
1.     Περικλής Στεργιανούδης (ποιος;;;)
2.     Σταύρος Κωνσταντίνου (ποιος;;;)
3.     Πρόδρομος Καθηνιώτης (ποιος;;;)
4.     Άσπα Τσίνα (ποια;;;)
5.     Νότης Χριστοδούλου (ποιος;;;) 

Ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς στην ελληνική μουσική: Απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν καλλιτέχνη που έχει φτάσει σε επικίνδυνη ηλικία και ίσως να μην ζει μέχρι την επόμενη χρονιά για να τον τιμήσουμε. 

Ειδικό βραβείο «Άννας Βίσση»:
Απονέμεται κάθε χρόνο σε μία Κύπρια καλλιτέχνιδα που πλησιάζει (ή έχει περάσει) τα πρώτα –ήντα και έχει κόρη ηθοποιό. Για την ακρίβεια, απονέμεται κάθε χρόνο στην Άννα Βίσση, γιατί δεν νοείται απονομή μουσικών βραβείων στην Ελλάδα χωρίς την Αννούλα.
 

Βραβείο playlist: Απονέμεται στο τραγούδι που επέλεξαν περισσότερες φορές οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (δηλαδή τα playlists των ραδιοφωνικών σταθμών) και, κατά γενική ομολογία, βαρεθήκαμε να ακούμε.
Υποψήφιοι για φέτος:
1.     Sunrise Avenue – Fairytale Gone Bad
2.     Μιχάλης Χατζηγιάννης – Πιο Πολύ
3.     Γιώργος Μαζωνάκης – Σ’Έχω Επιθυμήσει
4.     Θάνος ΠετρέληςΛάθος
5.     Ville Valo & Natalie Avelon – Summer Wine 

Βραβείο «Star Channel«: Απονέμεται στον καλλιτέχνη του οποίου την (όχι απαραίτητα δισκογραφική) δουλειά ανέδειξε κατά τη διάρκεια της χρονιάς το δελτίο ειδήσεων του Star.
Υποψήφιοι για φέτος:
1.     Τζούλια Αλεξανδράτου
2.     Έφη Θώδη
3.     Άντζελα Δημητρίου
4.     Στέλλα Μπεζαντάκου 

Ειδικό Βραβείο Αχρείων: Το υπέρτατο βραβείο της βραδιάς, που απονέμεται στους ίδιους αχρείους που έχουν δώσει το όνομά τους στον θεσμό: Στις δισκογραφικές εταιρείες, που έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι «η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική», αποσιωπώντας το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αυτές οι ίδιες σκοτώνουν τη μουσική με τα ηλίθια τραγούδια που προωθούν. Συγχαρητήρια: Σας αξίζει!!! 

Advertisements