Ως γνωστόν, τα όρνια τρέφονται με νεκρή σάρκα. Ωστόσο, πολλές φορές είναι τόσο πεινασμένα που δεν περιμένουν καν να πεθάνει το ετοιμοθάνατο υποψήφιο θύμα τους, αλλά του επιτίθενται όσο είναι ζωντανό και του δίνουν την χαριστική βολή.Ακριβώς αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Χριστόδουλος ζει ακόμα, αλλά οι επίδοξοι διάδοχοί του περιμένουν πώς και πώς να τους αδειάσει τη γωνιά, ώστε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη – ευτυχώς που δεν έμεινε στην Ελλάδα ο άνθρωπος, αλλιώς θα τον είχαν σκοτώσει ήδη!Πριν διαβάσετε τη συνέχεια του κειμένου, οφείλω να σας ξεκαθαρίσω ότι έχω την χείριστη δυνατή γνώμη για τον Χριστόδουλο, την Εκκλησία και τους παπάδες. Για να είμαι ειλικρινής, αν αφιέρωνα ένα post στις απόψεις μου για αυτά τα θέματα, πιθανότατα το επόμενό μου post θα σας ενημέρωνε για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Και θα ήταν κρίμα, γιατί έχω πασχίσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρήσω λευκό το ποινικό μου μητρώο. (Disclaimer: ΔΕΝ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά άθεος. Επομένως, αν θεωρείτε τον εαυτό σας Χριστιανό Ορθόδοξο ή αν δεν έχετε μια ελαφρώς ανώμαλη αίσθηση του χιούμορ, καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε την ανάγνωση. Επίσης, αν ακόμα θεωρείτε τον εαυτό σας Χριστιανό Ορθόδοξο μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν καλό ψυχολόγο. Αυτή η τελευταία πρόταση είναι ενδεικτική του politically incorrect χιούμορ που ακολουθεί – αν σας ενόχλησε, μην προχωρήσετε παρακάτω. Κλείνοντας αυτό το disclaimer, θέλω να δηλώσω ότι είναι απαράδεκτο σε μία δημοκρατική χώρα να νιώθω την ανάγκη να αφιερώσω σχεδόν το μισό μου post σε μια μερίδα ανθρώπων, όσοι κι αν είναι αυτοί, και να αυτολογοκρίνομαι για να γλιτώσω τα μπινελίκια τους. Α, και κάτι τελευταίο: Μισώ τα disclaimers!)

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι από τους μακαριώτατους (τω πνεύματι) που θα χορέψουν τσιφτετέλι πάνω στον τάφο του Χριστόδουλου αν καταφέρουν να τον διαδεχθούν έχουν τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με τις αποδόσεις της William Hill:

Υποψήφιος #1

Ιερατικό όνομα: Νικόλαος
Πραγματικό όνομα: Νίκος Λούτσος
Θέση: Τρίτος αναπληρωματικός μητροπολίτης Πειραιώς
Υπέρ: Πρόκειται για τον
celebrity της ιεραρχίας, έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου που, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην θρησκεία. Η φήμη που τον ακολουθεί τον καθιστά ένα από τα μεγάλα φαβορί.
Κατά: Ακριβώς επειδή αποφάσισε να γίνει ιερέας σε μεγάλη ηλικία, δεν γνωρίζει αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες της θρησκείας, κάτι που φάνηκε όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν “γιατί ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό;” και εκείνος απάντησε “γιατί ο Χριστός σκόπευε να τον κρατήσει εκτός ενδεκάδας στον τελικό του
Champions League με τους Ρωμαίους”.
Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ο μόνος ιερωμένος στην Ελλάδα (και μάλλον και στον κόσμο) που λειτουργεί φορώντας φανέλα και σορτσάκι του Ολυμπιακού. Επίσης, είναι ο μόνος ιερωμένος μέχρι σήμερα που άφησε τον εσπερινό στη μέση για να δει ματς του Ολυμπιακού στο
Champions League.

Υποψήφιος #2

Ιερατικό όνομα: Στυλιανός
Πραγματικό όνομα: Στέλιος Πουσταντζόγλου
Θέση: Δεξιός ψάλτης (ενίοτε παίζει και αριστερό μπακ-χαφ) στην Παναγία την Μπικινοφορούσα της ΜυκόνουΥπέρ: Πρόκειται για τον πιο γνωστό εκπρόσωπο της Εκκλησίας στην Μύκονο. Όλοι σέβονται τις απόψεις του σχετικά με τα ράσα και τα άμφια που θα φορεθούν την ερχόμενη χρονιά, ενώ είναι κοινό μυστικό πως, αν γίνει Αρχιεπίσκοπος, θα αναλάβει προσωπικά την εσωτερική διακόσμηση όλων των ναών της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στο ροζ και το φούξια που είναι στη μόδα.
Κατά: Πολλοί ενοχλούνται από την επιμονή του να μην αναγνωρίζει την ομοούσιο και αδιαίρετη Αγία Τριάδα, αλλά να αναφέρεται στην Αγία Τετράδα: Θεός, Χριστός, Άγιο Πνεύμα και
Boy George
.
Επιπλέον πληροφορίες: Οι έρευνες που διεξάγει τα τελευταία χρόνια ο Στυλιανός έδειξαν ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί το σύμβολο της Εκκλησίας, που είναι ο σταυρός. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, προτίθεται να αντικαταστήσει όλους τους σταυρούς στις ελληνικές εκκλησίες με γιγαντοαφίσες της Άννας Βίσση, της οποίας δηλώνει φανατικός θαυμαστής.

Υποψήφιος #3

Ιερατικό όνομα: Βελισσάριος
Πραγματικό όνομα: Βρασίδας Παπαρδόπουλος (τώρα ξέρουμε γιατί το άλλαξε σε “Βελισσάριος”!)
Θέση: Μητροπολίτης Κάτω Αγουλινίτσας
Υπέρ: Κατά την επταετία της Χούντας υποστηρίζει ότι απήχθη από μουσουλμάνους εξωγήινους, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τίποτα για εκείνη την περίοδο – αν μπορεί ο Χριστόδουλος, μπορεί κι αυτός.
Κατά: Η κατά πολλούς αιρετική του άποψη ότι ο Αδάμ δεν είχε καμία σχέση με το προπατορικό αμάρτημα, καθώς αναφέρεται καθαρά στην Βίβλο ότι η Εύα πηδιόταν ασύστολα με το φίδι και, την ώρα που καταβρόχθιζαν μαζί το μήλο της γνώσης, ο Αδάμ έπαιζε μπριτζ με δύο αλιγάτορες και μία ζέβρα 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος – επομένως, όλοι οι άνδρες πάνε στον Παράδεισο και όλες οι γυναίκες και τα φίδια στην Κόλαση.
Επιπλέον πληροφορίες: Ο Βελισσάριος πιστεύει ακράδαντα (λόγω και του προαναφερθέντος αποσπάσματος της Βίβλου) ότι το μπριτζ και τα άλλα παιχνίδια που παίζονται με τράπουλα είναι δώρο από τον Θεό και σκοπεύει να διεκδικήσει για λογαριασμό της Εκκλησίας τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των παιχνιδιών, ώστε να ιδρύσει εκκλησιαστικά καζίνο σε όλη την Ελλάδα και να χεστεί στο τάλιρο.

Υποψήφιος #4

Ιερατικό όνομα: Ελευθέριος
Πραγματικό όνομα: Λευτέρης “
Left
” Μαλαπέρδοφ
Θέση: Εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Στάλινγκραντ (δεν αποδέχεται το όνομα “Αγία Πετρούπολη”)
Υπέρ: Οι ριζοσπαστικές του ιδέες, που συνδέουν τον κομμουνισμό με τον χριστιανισμό, είναι πρωτότυπες και ίσως να φέρουν κοντά στην Εκκλησία, εκτός της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, και το ΚΚΕ.
Κατά: Μερικές από αυτές τις ιδέες είναι: Καλλιέργεια χασίς και οπίου στις εκκλησίες (καθότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών), επίσημη αγιοποίηση του Λένιν και του Στάλιν, ανέγερση κτιρίου πανομοιότυπου με το Κρεμλίνο στο Άγιον Όρος και μοίρασμα πρόσφορων στην Θεία Λειτουργία με κουπόνια. Ε, θέλετε κι άλλα;
Επιπλέον πληροφορίες: Παρά τις προφανείς δυσκολίες, ο ίδιος είναι βέβαιος πως θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος. Μάλιστα, έχει ήδη παραγγείλει από τον υποψήφιο #2, Μυκόνου Στυλιανό, ένα ράσο διακοσμημένο με επίχρυσα σφυροδρέπανα.

Υποψήφιος #5

Ιερατικό όνομα: Αθανάσιος
Πραγματικό όνομα: Θανάσης Καραβλάχος
Θέση: Ιερέας στον Ι.Ν. της Κοιμήσεως του Ποιμνίου στην Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας
Υπέρ: Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους ενορίτες του, ειδικά μετά την απόφασή του να παραθέτει
garden party
κάθε Κυριακή μετά τη λειτουργία, με άφθονο κρασί και κατσικάκι στη λαδόκολλα.
Κατά: Δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του – και είναι λογικό, γιατί αμέσως μόλις τον γέννησε τον πέταξε σε έναν σκουπιδοτενεκέ και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο Αθανάσιος πιστεύει ότι ήταν θέλημα Θεού, αλλά ο ίδιος δεν το παραδέχεται στις κατ’ιδίαν συζητήσεις τους.
Επιπλέον πληροφορίες: Ο Αθανάσιος είναι ο μοναδικός από τους υποψήφιους διαδόχους που διαθέτει
site στο Ίντερνετ (www.stavrostemestavrosteme.gr), μόνο που δεν το επισκέπτεται ποτέ, καθώς δεν υπάρχει υπολογιστής σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από την ενορία, εκτός από τον παλιό του 386, που έχει χαλάσει εδώ και 8 χρόνια.

Υποψήφιος #6

Ιερατικό όνομα: Βασίλειος
Πραγματικό όνομα: Βασίλης Παρράς
Θέση: Αρχιμανδρίτης σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Υπέρ: Πρόκειται για τον πλουσιότερο ιερωμένο όλων των εποχών. Η συνεργασία του με την Άννα Βίσση, την Άντζελα Δημητρίου και τους Παπαροκάδες του έχει αποφέρει αμύθητα ποσά, τα οποία ο ίδιος υπόσχεται να διαθέσει για κοινωφελείς σκοπούς, όπως δωρεάν
botox σε ταλαιπωρημένες γιαγιάδες και εκπτώσεις σε πολυτελή spa
με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας που αναγράφει το θρήσκευμα.
Κατά: Αρκετοί επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα χρήματα που του εμπιστεύονται οι πιστοί. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, “τα πετάω ψηλά στον Θεό, αυτός κρατάει όσα θέλει και τα υπόλοιπα τα κρατάω εγώ”.
Επιπλέον πληροφορίες: Παρακολουθώντας μια λειτουργία του Χριστόδουλου, ο οποίος φορούσε ένα από τα πιο ακριβά και χρυσοποίκιλτα ράσα του, δήλωσε: “Πφφφφφφφφφφ…εγώ αυτά τα έχω δώσει στην Φιλιπιννέζα να τα φοράει όταν καθαρίζει την πισίνα”.Υ.Γ.: Θα πάω στην Κόλαση, το ξέρω…
 
 

Advertisements