Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποτινάξει κανείς από πάνω του το βαρύ φορτίο της ευθύνης για κάτι κακό. Όπως έγραφα και χθες, ο Βύρων Πολύδωρας βρήκε τον πιο πρωτότυπο: Το βάφτισε «Στρατηγό Άνεμο». Νομίζω πως αυτή είναι μόνο η αρχή: Στο επόμενο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα υπαίτιος θα είναι ο αμείλικτος «Σμήναρχος Κακοκαιρίας», ενώ για μία ναυτική τραγωδία θα ευθύνεται ο «Ναύαρχος Ύφαλος».
Για σκεφτείτε αυτή την τακτική να την ήξεραν πιο παλιά…τον Σωκράτη θα τον είχε σκοτώσει ο «Πολέμαρχος Κώνειος», τον Κένεντι ο «Σερίφης Σφαίρας» και τον βασιλιά Γεώργιο τον Α’ ο «Συνταγματάρχης Μαϊμού». Για να μη μιλήσω για τα αμέτρητα θύματα του «Καπετάν Καρκίνου», του «Δόκτορος Εγκεφαλικού» και του «Ταγματάρχη Τροχαίου».
Επίσης, αυτή η τακτική θα χρησίμευε στα σπορ: Μια ομάδα μπάσκετ θα έριχνε την αποτυχία της στην «Υπολοχαγό Μπασκέτα», μία ομάδα ποδοσφαίρου στον «Δεκανέα Δοκάρη» και μία ομάδα βόλει στον «Επιτελάρχη Φιλέ».
Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αξίζει ο Βύρων Πολύδωρας να παραμείνει στο Υπουργείο του, αυτός είναι το άφθονο γέλιο που μας προσφέρει σε περιόδους που ακόμα και το χαμόγελο μας βγαίνει δύσκολα. Αλλά αρκεί αυτό για να κρατήσει έναν άχρηστο άνθρωπο σε ένα πολύ σημαντικό πόστο; Μάλλον όχι, γιατί τότε ο Λάκης Λαζόπουλος θα είχε δυο-τρία Υπουργεία.
Η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον (παραμένει στο μηδέν), και από σήμερα απαγορεύονται και οι δημοσκοπήσεις. Κρίμα…Πώς θα ζήσει τώρα ο Πρετεντέρης;;;

Υ.Γ.: Γλιτώσατε το μαρτύριο των διακοπών μου, γιατί οι φωτογραφίες που τράβηξα δεν «περνάνε» στον υπολογιστή. Και φωτορεπορτάζ χωρίς φωτογραφίες δεν γίνεται, γίνεται;

Advertisements