Σας παρουσιάζω σε αποκλειστικότητα τις τελευταίες μουσικές ειδήσεις, όπως δεν θα τις δείτε πουθενά αλλού – και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’αυτό!

– Το hit του Μιχάλη Χατζηγιάννη, «Χέρια Ψηλά», ξεκινάει με τον στίχο «δεν ξέρω μάτια μου τι θα πει αγάπη». Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και βασίζεται στην ατάκα που χρησιμοποιούσε ο καλλιτέχνης για να την πέφτει σε γκομενάκια πριν γίνει διάσημος: «Δεν ξέρω μάτια μου τι θα πει αγάπη, πάμε σπίτι μου να μου δείξεις;». Ο επόμενος στίχος («όλοι μια λέξη λένε κι είναι αρκετή») αναφέρεται στη μονολεκτική απάντηση που έπαιρνε πάντα: «Όχι».

– Ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος εμπνεύστηκε τον στίχο «στάσου, δεν είσαι αγάπη μου με τα καλά σου» για το τραγούδι του Θάνου Πετρέλη «Λάθος» από την αντίδραση του τραγουδιστή όταν άκουσε για πρώτη φορά τα τραγούδια που αυτός του είχε γράψει για τον προηγούμενο δίσκο του, «Θυμίζεις Κάτι Από Ελλάδα». Ο Θάνος Πετρέλης τότε είχε πει: «Δεν είσαι με τα καλά σου που θα τραγουδήσω εγώ αυτές τις παπαριές!».

– Οι θρυλικές Τρύπες επιστρέφουν στο μουσικό στερέωμα, χωρίς τον Γιάννη Αγγελάκα αυτή τη φορά. Τη θέση του στο συγκρότημα θα πάρει η Σμαράγδα Καρύδη. Το νέο όνομα του συγκροτήματος θα είναι «Τρυποκάρυδοι».

– Συνειδητοποιώντας ότι η «σκοτεινή» πλευρά δεν τους έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, οι Magic De Spell αποφάσισαν να περάσουν από την άλλη πλευρά. Από εδώ και στο εξής θα ονομάζονται Scroog McDuck.

– Τα επόμενα σουξέ του Je t’aime θα είναι τα «Η Γάτα Μου Είναι Νυμφομανής» και «Το Χάμστερ Μου Είναι Bisexual». Ωστόσο, άγνωστος παραμένει ακόμα ο μυστηριώδης δημιουργός των εν λόγω σουξέ, όπως και των προηγούμενων της εκπομπής.

– Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού του Σάκη Ρουβά «Όλα γύρω σου γυρίζουν» ήταν «Όλα γύρω σου μυρίζουν», όμως οι στίχοι του θεωρήθηκαν αντιεμπορικοί και ο στιχουργός αναγκάστηκε να τους αλλάξει. Οι αρχικοί στίχοι του ρεφρέν ήταν:

Όλα γύρω σου μυρίζουν, λέρες, μπίχλες, τσίχλες, όλα
Όλα γύρω σου μυρίζουν, χλέπες, τσέπες, κρέπες, όλα
Όσο σε κοιτώ σε φτύνω, κατακάθι, ζώο, βρώμα
Όλος μία λίγδα είσαι ρε βρωμιάρη, μπίχλα μου εσύ

– Περίπου το ίδιο συνέβη και με το «Κρύψου» της Ραλλίας Χρηστίδου. Οι αρχικοί στίχοι του ρεφρέν ήταν οι εξής:

Κρύψου να μη σε βρω και σε γαμήσω
Γιατί αν σε πιάσω θα σε σκίσω
Τα κόκαλά σου θα λιανίσω
Πάνω στον τάφο σου θα φτύσω, ναι θα φτύσω

– Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Η Πίπα Της Ειρήνης», ο Μιχάλης Εμιρλής ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, από την οποία αναμένεται να ξεχωρίσουν τα τραγούδια «Το Τσιμπούκι Του Βαγγέλη», «Η Φλογέρα Της Σουμέλας» και «Το Παλαμάρι Του Θείου Χάρη».

– Τη νέα του δισκογραφική δουλειά, όμως, ετοιμάζει και ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο τίτλος του επόμενου δίσκου του θα είναι «Ο Βασιλιάς Της Κλάψας» και, εκτός από τα νέα του τραγούδια, θα περιέχει και νέες, σπαραξικάρδιες εκτελέσεις των κλάσικών τραγουδιών «Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα, κλαίει κι η Παναγιά», «Άνοιξε Πέτρα» και «Ο Χάρος Βγήκε Παγανιά».

– Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε όταν εμφανίστηκε γυμνή και περιτυλιγμένη μόνο από μερικά ρολά φιλμ στο βιντεοκλίπ της, «Μηχανή του Χρόνου», η Μάρω Λύτρα συνεχίζει ακάθεκτη. Θα συμμετάσχει φιλικά στο βιντεοκλίπ του γνωστού τραγουδιού «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι». Αυτή τη φορά θα είναι τυλιγμένη με σακούλες σκουπιδιών και τεμαχισμένη. Τη σκηνοθεσία του βιντεοκλίπ έχει αναλάβει ο Θ.Σεχίδης.

– Το εξαιρετικά δημοφιλές (στις τάξεις των αχτένιστων μαλλιάδων) συγκρότημα «Φίλοι Για Πάντα» ανακοίνωσε τη διάλυσή του. Το τελευταίο τραγούδι που έγραψαν οι «Φίλοι Για Πάντα» τιτλοφορείται «Στα Δικαστήρια Για Πάντα» και θα κυκλοφορήσει σε cd single όταν το δικαστήριο αποφασίσει σε ποιο από τα μέλη του συγκροτήματος θα καταλήξουν τα πνευματικά δικαιώματα.

– Παίρνοντας παράδειγμα από τον Γιώργο Μαζωνάκη (Μαζώ) και τον Νότη Σφακιανάκη (Σφακ), η Έλλη Κοκκίνου έχει πλέον ένα καινούργιο παρατσούκλι: «Κοκ». Οι πληροφορίες που θέλουν τη Δέσποινα Βανδή (συγνώμη, Νικολαϊδη) να υιοθετεί το ψευδώνυμο «Εκλέρ» από αντίδραση ελέγχονται ως ανακριβείς.

– Τέλος, τα 10 πρώτα σε πωλήσεις CD του περασμένου μήνα, σύμφωνα με τους μαύρους της περιοχής του Μοναστηρακίου:

1. Σάκης Κουβάς – Όλα Γύρω Σου Μυρίζουν
2. Χάνος Παστέλης – Λάθος (Μου Που Τραγουδάω Ακόμα)
3. Φανή Drunkοπούλου – Θέλω Να Τα Πιω
4. Γιώργος Μαζοχάκης – Σ’εχω Πιτσιλίσει
5. Πίγκυ Σφήνα – Ένα (Δίσκο Πούλησα Όλο Κι Όλο)
6. Φίκος Οικοδομόπουλοις – Τρώγε Να Παχαίνεις
7. Μάρω Πλύστρα – Μετάνιωσα (Που Έγινα Τραγουδίστρια)
8. Γιώργος Νταγλάρας – Θα Περιμένω Εδώ (Μέχρι Να Μου Γράψουν Ένα Τραγούδι Της Προκοπής)
9. Έλλη Πρασίνου – Κι Άλλο (Ηλίθιο Τραγούδι)
10. Νίκος Βήχας – Μπουγέλο

Advertisements