blackout.jpg

Σαν να μην έφτανε το λιοπύρι, που κάνει μία βόλτα ρουτίνας στο περίπτερο για παγωτό να μοιάζει με την περιπλάνηση των Εβραίων από την Αίγυπτο στη Γη της Επαγγελίας, τώρα έχουμε και νέα μόδα: Τις διακοπές ρεύματος!
Πραγματικά, πιστεύω πως η διακοπή ρεύματος είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί. Εκτός ίσως (αλλά όχι σίγουρα) από το να με κάψουν ζωντανό, να με τεμαχίσουν και να πουλήσουν τα κομμάτια μου στην Βαρβάκειο σαν ντόπιο χοιρινό – αλλά αυτό δε μας αφορά επί της παρούσης.
Κάθε φορά που πέφτει το ρεύμα καταλαβαίνω πόσο ανίσχυροι είμαστε χωρίς αυτό. Τηλεόραση, στερεοφωνικό, υπολογιστής, φώτα, αρκουδίσιον, ψυγείο, φούρνος, φορτιστής κινητού, θερμοσίφωνας, τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς ρεύμα. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Πάμε να δούμε τι μπορεί να κάνει κανείς κατά τη διάρκεια μίας διακοπής ρεύματος:

– ΟΚ, μπορεί να μην έχεις ρεύμα, όμως έχεις τηλέφωνο! Μπορείς να τηλεφωνήσεις σε όλους τους φίλους και γνωστούς σου και να πείτε πρωτότυπα πράγματα, όπως τι εκνευριστικές που είναι οι διακοπές ρεύματος, τι παλτά είναι αυτά που αγοράζει ο Ολυμπιακός κλπ. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις την ΔΕΗ και να τους μπινελικώσεις – δεν θα καταφέρεις τίποτα, αλλά θα νιώσεις καλύτερα. Και φυσικά, υπάρχουν πάντα τα φαρσοτηλέφωνα!

– Επίσης, έχεις και νερό. Κάνε ένα μπάνιο για να περάσει η ώρα. Αν δεν έρθει το ρεύμα, ξυρίσου κιόλας. Αν ακόμα δεν έχει έρθει το ρεύμα, κάνε μπάνιο τον σκύλο σου, τη γάτα σου, το χάμστερ σου, το χρυσόψαρό σου ή ό,τι άλλο κατοικίδιο σου βρίσκεται πρόχειρο. Αν ακόμα δεν έχει έρθει το ρεύμα, πλύνε το αυτοκίνητό σου με το λάστιχο. Αν δεν έχεις αυτοκίνητο, πλύνε το αυτοκίνητο κάποιου άλλου, θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα. Επίσης, μπορείς να μπουγελώσεις κάποιον, και δεν αποκλείεται επίσης να το εκτιμήσει ιδιαίτερα. Αν και πάλι δεν έρθει το ρεύμα, μπορείς να κρεμαστείς από το μπαλκόνι με το λάστιχο – αν και αμφιβάλλω αν θα έχουν ρεύμα στην Κόλαση.

– Είπα αυτοκίνητο; Ωραιότατα, μπορείς να κλειστείς εκεί μέσα, να ανάψεις το αρκουδίσιον και να πάρεις έναν υπνάκο μέχρι να έρθει το ρεύμα. Με το μηχανάκι αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο, το ίδιο και με το ποδήλατο. Αλλά ό,τι μεταφορικό μέσο κι αν διαθέτεις, μπορείς να πας σε μια καφετέρια και να πιεις κάτι παγωμένο – για μένα, ένας Freddoccino με σιρόπι καρύδα την κάνει τη δουλειά του.

– Αλλά ας υποθέσουμε ότι πρέπει αναγκαστικά να μείνεις στο σπίτι. Υπάρχει ακόμα ελπίδα. Αν έχεις PSP, Nintendo DS ή έστω Game Boy (τι οπισθοδρομικό!), μπορείς να επιβιώσεις, φτάνει να έχεις ένα καλό απόθεμα από μπαταρίες. Εναλλακτικά, μπορείς να παίξεις παιχνίδια και στο κινητό ή το λάπτοπ σου, μέχρι αυτό να «ψοφήσει» από μπαταρία.

– Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, οδηγούμαστε σε πρωτόγονες λύσεις. Μπορείς να ρίξεις μία πασιέντζα – αυτή τη φορά με κανονικά χαρτιά, όχι στο PC! Και αν έχεις και παρέα, ακόμα καλύτερα: Μπορείτε να παίξετε ξερή, κουμ καν, αγωνία, πόκερ, μπλακτζάκ, γάιδαρο (!), θανάση, κολτσίνα, μπιρίμπα (φωνάζοντας «αρίμπα!») και αρκετά ακόμα που μάλλον δεν ξέρω. Προσοχή: Αν είναι βράδυ, μην παίζεις με χρήματα, είναι πολύ εύκολο να κλέψει κανείς – εκτός κι αν αυτό σκοπεύεις να το εκμεταλλυτείς εσύ…

– Φυσικά, αν είσαι σε μεγάλη απελπισία, μπορείς να διαβάσεις και ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, μία εφημερίδα, βασικά μπορείς να διαβάσεις οτιδήποτε – εκτός από blogs, γιατί δεν μπορείς να μπεις στο Ίντερνετ! Ειδικά αν διαλέξεις τη λύση του βιβλίου, πιθανότατα θα οδηγηθείς και στην επόμενη πιθανή λύση: Αυτή του ύπνου, μέχρι να αποφασίσει το ρεύμα να επιστρέψει.

– Και κάτι τελευταίο: Κανείς ποτέ δεν χρειάστηκε ηλεκτρισμό για να κάνει σεξ – εκτός από τις γεροντοκόρες, που τον χρειάζονται για να φορτίσουν τους δονητές τους. Και με το φως των κεριών να δίνει το ιδανικό background, τελικά το σεξ είναι ίσως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της διακοπής ρεύματος!

Advertisements