laziness.gif

Ίσως παρατηρήσατε πως δεν έχω ανανεώσει το blog μου εδώ και 4 μέρες. Ίσως και να μην το έχετε προσέξει, που είναι και το πιο φυσιολογικό – γιατί να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με κάποιον που δεν παίρνει στα σοβαρά ούτε τον ίδιο του τον εαυτό;
Όπως και να’χει, υπήρχε σοβαρός λόγος που απείχα από την blogόσφαιρα. Βλέπετε, ήμουν απασχολημένος με την διοργάνωση του 6ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Τεμπελιάς και Βαρεμάρας, που για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο δωμάτιό μου από τις 5 Ιουνίου μέχρι το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου, οπότε και έληξε η σεμνή τελετή. Φυσικά και το ευρύ κοινό δεν γνώριζε για το Συνέδριο – αυτό συνέβη γιατί βαριόμασταν να φτιάξουμε διαφημίσεις.
Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Α.Ρ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. (Ανώταρη Ρυθμιστική Αρμοστεία για τον Χαρακτηρισμό της Τεμπελιάς ως Ολυμπιακού Ιδεώδους) και τον Σ.Α.Β.Ο.Υ.Ρ.Α. (Σύλλογικός Αγώνας Βαριεστημένων – Ομοσπονδία Υψηλού Ραχατιού και Απραξίας), δύο σωματεία διεθνώς αναγνωρισμένα για την δράση τους στον τομέα της αφύπνισης των καταπιεσμένων ορμενστίκτων του σύγχρονου ανθρώπου, τα οποία απαιτούν τουλάχιστον 14 ώρες ύπνου την ημέρα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα στον χώρο της τεμπελιάς και της βαρεμάρας, με διακεκριμένους ομιλητές να παίρνουν τον λόγο και να αναλύουν διεξοδικά τα αδιέξοδα της σύγχρονης, αποπνικτικής κοινωνίας και να προτείνουν λύσεις για την ενίσχυση της θέσης της ρούχλας στις καρδιές των ταλαιπωρημένων μοντέρνων ανθρώπων. Επιγραμματικά, τα κυριότερα θέματα συζήτησης ήταν τα εξής:

– «Η ευεργετική επίδραση της ταβανοσκόπησης στην ανθρώπινη ψυχολογία», του Δρος Ευγένιου Ρούχλα, επίκουρου καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τρέλεμποργκ και αποφοίτου μετ’ επαίνου της Ανωτάτης Σχολής Δρομοκαϊτείου.

– «Οι γάτες κοιμούνται 16 ώρες τη μέρα – γιατί όχι και οι άνθρωποι;», του ζωολόγου Ανέστη Κοπροσκυλίδη, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Τρόμπελ για την πολυσυζητημένη διατριβή του σχετικά με τις πιθανότητες εφαρμογές της χειμερίας νάρκης στον ανθρώπινο οργανισμό.

– «Το ζην οριζοντίως: Όταν τα πόδια χρησιμεύουν μόνο για να πηγαίνουμε στο ψυγείο», της Δρος, PhD, SmS, QpR, AbS, RtD Γκιουλμπεγιάζ Καραπαχάν, λέκτορος στο Πανεπιστήμιο Τεμπέλ Χανά της Κωνσταντινούπολης, απ»οπου ήρθε οδικώς με τριαξονική νταλίκα, αφού τα 290 της κιλά καθιστούσαν αδύνατη τη μεταφορά της με αεροπλάνο, ελικόπτερο ή πλοίο.

– «Πέντε λεπτάκια ακόμα: Η σπαρακτική κραυγή του σύγχρονου ανθρώπου», του διακεκριμένου λογοτέχνη Βελισσάριου Χουζούρη, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το βιβλίο του «Ο ύπνος τρέφει τα παιδιά κι ο ήλιος τα μοσχάρια». Το βιβλίο πρόκειται σύντομα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ρικάρντο Μεμανία Ταξίνο.

– «Είμαι παράσιτο – και λοιπόν;», του γνωστού εισοδηματία Χρυσοβαλάντη Μεταξοκώλη, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για την τεμπελιά, εκφωνόντας την ομιλία του τηλεφωνικώς από την ιδιωτική τουέπαυλη, καθώς βαριόταν να μεταβεί στον χώρο του Συνεδρίου.

– «Το μελλοντικό σπίτι: Ο τηλεχειρισμός στην υπηρεσία του τεμπέλη», της Δρος Ολυμπίας Ντουβάρη, διευθύντριας του Ινστιτούτου Νέων Τεχνολογιών και Οραματισμού Νέων Επιτευγμάτων στην Ρομποτική (γνωστού και ως «Ινστιτούτο Ν.Τ.Ο.Ν.Ε.Ρ.»), που αναφέρθηκε στην επόμενη γενιά σπιτιών, στα οποία τα πάντα θα ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα τηλεχειρισμού, το οποίο θα είναι στρατηγικά τοποθετημένο ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι.

Το Συνέδριο επρόκειτο να κλείσει πανηγυρικά, με συναυλία του ροκ συγκροτήματος «Οι Τεμπέληδες Της Εύφορης κοιλάδας» (με μεγάλες επιτυχίες το «Σαπίζω, Άρα Υπάρχω» και το «Ζωή σε slow motion»), όμως τα μέλη του συγκροτήματος έκριναν πως η απόσταση των 100 μέτρων που χώριζε το σπίτι τους από το συνεδριακό κέντρο ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πραγματοποίηση της συναυλίας και τελικά προτίμησαν να μεταβούν σε κοντινό ουζερί και να πιουν ένα ουζάκι στην υγειά της αχάριστης, που δεν άξιζε τόσο, γιατί ήθελε βόλτες όλη μέρα – είμαστε για τέτοια τώρα;

Το Συνέδριο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η προσέλευση του κοινού ήταν αθρόα (συγκεκριμένα: Μία γάτα, ένας σκύλος, μία μάνα που πέρασε για να καθαρίσει και περίπου 44.000.000 σωματίδια σκόνης, που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις με ζωηρό ενδιαφέρον), ενώ οι ομιλητές έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την διοργάνωση και υποσχέθηκαν ότι θα συμμετάσχουν και στο 7ο Συνέδριο, στο οποίο πιθανότατα θα παραστεί και η επίτιμη πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τεμπελιάς και Βαρεμάρας, Πάρις Χίλτον.

Advertisements