seek1.jpg

Μερικοί άνθρωποι φαίνονται από μικροί τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν…Ακόμα και όταν παίζουν κρυφτό!
Στο αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, το κρυφτό, ορισμένες συμπεριφορές φανερώνουν την επαγγελματική προδιάθεση και τα ταλέντα κάποιων παιδιών! Δηλαδή:

– Στο κρυφτό υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι καταδικασμένα να τα φυλάνε αιωνίως, γιατί δεν είναι αρκετά έξυπνα ή γρήγορα για να βρουν τους υπολοίπους, εκτός κι αν κάποιος «αποκαλυφθεί» από μόνος του, κάνοντας θόρυβο ή μια άστοχη έξοδο(οπότε και το παιδί πανηγυρίζει έξαλλα, σαν να τον ανακάλυψε ο ίδιος). Αυτά τα παιδιά στο μέλλον θα γίνουν εξαιρετικοί αστυνομικοί.
– Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένας ρουφιανάκος που κάθεται στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου και «καρφώνει» όλους τους κρυμμένους σε αυτόν που τα φυλάει. Με τέτοιο αξιοθαύμαστο πάθος για αποκαλύψεις, χαιρετίστε έναν μελλοντικό συνάδελφο δημοσιογράφο!
– Πολλές φορές, όταν καινούργια παιδιά εμφανίζονται που δεν ξέρουν πώς παίζεται το κρυφτό, κάποιος αναλαμβάνει να τους παρουσιάσει τους κανόνες του παιχνιδιού, προσθέτοντας πόσο φοβερό παιχνίδι είναι και τι ωραία που περνάνε όλοι όσοι το παίζουν, ασχέτως αν οι καινούργιοι κατά 99% θα βαρεθούν να τα φυλάνε τον πρώτο καιρό. Αυτό το ταλέντο στην προώθηση προϊόντων (και μάλιστα όχι απαραίτητα ποιοτικών) μόνο σε διαφημιστή μπορεί να παραπέμπει.
– Μία από τις πιο κλασικές μορφές στο κρυφτό είναι ο «περιπτεράκιας», δηλαδή το παιδί που δεν απομακρύνεται από τη βάση του για να βρει τους άλλους, περιμένοντας αυτούς να προδοθούν από μόνοι τους για να τους «φτύσει». Με λίγα λόγια, κάθεται και περιμένει άλλοι να κάνουν τη δουλειά του γι’αυτόν. Ιδού ένας ταλαντούχος δημόσιος υπάλληλος!
– Δεν είναι σπάνιοι οι καβγάδες στο κρυφτό, π.χ. αν πρόλαβε ο παίκτης να κάνει ξελευτερία ή όχι, αν τα φυλάει ο πρώτος ή ο τελευταίος που πιάνεται κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συχνά κάποιος μπαίνει στη μέση και προσπαθεί να χωρίσει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Αν αυτός που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο καταφέρνει να λύσει τη διαμάχη αναίμακτα, με τη βαρύτητα της γνώμης του, μπορεί να γίνει ένας καλός δικαστής. Αν στην προσπάθειά του να αποδώσει δικαιοσύνη τρώει ξύλο και από τους δύο, θα του ταίριαζε η δουλειά του διαιτητή. Αντιθέτως, αν λύνει το πρόβλημα πλακώνοντας στο ξύλο και τους δύο, έχει ταλέντο για σεκιουριτάς ή πορτιέρης.
– Κι εκείνο το παιδάκι που παραμονεύει καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να βγει τελευταίο, να ορμήξει σαν ρουκέτα και να χαρίσει την πολυπόθητη ξελευτερία, μπορεί να είναι ο διάδοχος του Κεντέρη…
– Αρκετά τσαχπίνικα κοριτσάκια, εκμεταλλευόμενα τον αθώο έρωτα από μέρους κάποιων αγοριών, επιστρατεύουν όλη τη γοητεία και το νάζι τους προκειμένου να τα πείσουν να τα φυλάξουν αντί γι’αυτές. Και συνήθως τα καταφέρνουν. Παρακαλώ υποδεχτείτε τα μελλοντικά μοντέλα/τηλεπαρουσιάστριες/γλάστρες!
– Δεν είναι, επίσης, σπάνιο κάποιο παιδάκι να κρατάει το σκορ: Πόσες φορές τα φύλαξε ο Γιωργάκης, πόσες ξελευτερίες έχουν γίνει κλπ. Μην το αποπαίρνετε, βγάζουν καλά λεφτά οι στατιστικολόγοι…
– Όταν κάποιο παιδί, πάνω στην πρεμούρα του να «φτύσει» αυτόν που τα φυλάει, τρώει τα μούτρα του σε κάποιο πεζούλι, θα εμφανιστεί ένα άλλο παιδάκι που θα το κοιτάει με ενδιαφέρον, απορία και χαζομάρα μαζί, αφού δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αν είναι και καλός μαθητής, θα γίνει γιατρός.
– Πάντα υπάρχει ένα παιδί που έχει μάθει απέξω κι ανακατωτά το α-μπε-μπα-μπλομ και ξέρει που καταλήγει κάθε φορά, κι έτσι γλιτώνει πάντα να τα φυλάξει πρώτος. Να ένα παιδί που ξέρει τους κανόνες, και ξέρει πώς να τους παραβιάσει χωρίς να το καταλάβει κανένας! Ένας εξαιρετικός δικηγόρος, με σοβαρές πιθανότητες να ασχοληθεί και με την πολιτική αργότερα στη ζωή του…