300.jpg

Μερικές φορές, νιώθω ότι το Σύνταγμα καταπατά τις ελευθερίες μου. Πώς είναι αυτοί οι περίεργοι, οι κουκουλοφόροι, που πιστεύουν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα οδηγήσει στην ίδρυση ντόπιων παραρτημάτων του Cambridge και του Harvard και θα υποβαθμίσει τα καταπληκτικά ελληνικά πανεπιστήμια, με τα υπέροχα κτίρια χωρίς θέρμανση, που έχουν κλείσει έναν αιώνα ζωής (να τα χιλιοστήσετε!) και τους καθηγητές που άμα έχουν κέφια μπορεί και να κάνουν 4-5 μαθήματα ανά εξάμηνο; Κάπως έτσι.
Που λέτε, είναι ένα άρθρο που μιλάει για την ελευθερία της έκφρασης. Καλό είναι, δε λέω. Πιθανότατα, αν δεν υπήρχε αυτό τώρα θα έγραφα σε κωλόχαρτο σε κάποιο κελί στον Κορυδαλλό και θα με διάβαζαν μόνο τα ποντίκια και οι κατσαρίδες (όχι πως τώρα με διαβάζουν πολύ περισσότεροι…). Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και ένας όρος: Ναι μεν να λέει ο καθένας τη γνώμη του, αλλά να αντιμετωπίζει τις συνέπειες σε περίπτωση που λέει μαλακίες.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί σήμερα διάβασα την κριτική του ανεκδιήγητου Δημήτρη Δανίκα στα «Νέα» για το «300». Ειλικρινά, μου ήρθε η ακατανίκητη επιθυμία να σκίσω την εφημερίδα και να την κάνω κομφετί για το Καρναβάλι του 2008. Μετά, σκέφτηκα να κόψω τη σελίδα, να την κολλήσω στον στόχο μου και να την πάρω φαλάγγι με τα βελάκια. Τέλος, σκέφτηκα να οργανώσω μια διαδήλωση έξω από τον ΔΟΛ, παρέα με καμιά 500αριά άλλους Δανικοπαθείς, να πετάξουμε καμιά 200αριά μολότωφ και μερικά καπνογόνα, απαιτώντας το κεφάλι του Δανίκα σε δίσκο, CD, κασέτα, έστω σε mp3. Τελικά, δεν έκανα τίποτα από αυτά. Ίσως αυτό το τελευταίο να το κάνω στο μέλλον, πάντως, μου αρέσει σαν ιδέα.
Ο Δανίκας, λοιπόν (αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί, αλλά πρέπει να είναι Πόντιος…ξέρετε, Γιωρίκας, Κωστίκας, Πανίκας, Δανίκας…) υποστηρίζει ότι το «300» είναι προπαγάνδα του Μπους, ότι είναι ρατσιστική ταινία και διάφορες άλλες απόψεις, που αξίζουν να γραφτούν με χρυσά γράμματα στον Κύκλο των Γραμμένων Παπαριών, το βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσε να συγγράψει.
Αλήθεια, γιατί μια τόσο δημοφιλής εφημερίδα, όπως είναι «Τα Νέα», έχει ανάγκη από έναν τύπο που μπροστά του ο Χριστόδουλος φαίνεται πεφωτισμένος διανοητής; Τόσο πολύ έχουν πέσει οι πωλήσεις της; Ας βάλει καμιά 40αριά DVD, χίλιες φορές καλύτερα!
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, την ταινία δεν την έχω δει. Έχω δει 4 φορές το τρέιλερ και μπορώ να κάτσω να το δω ακόμα 400. Μπορεί να είναι και η μεγαλύτερη πατάτα που έχει βγει από το Χόλιγουντ, δε με νοιάζει. Και ξέρω ότι δεν αποκλείεται να είναι απλώς μια υπερεκτιμημένη, πολυδιαφημισμένη ταινιούλα (αν και δεν το πιστεύω). Αλλά να βλέπεις παντού συνομωσίες και μυστικά νοήματα; Συγνώμη, το ίδιο κάνει και ο Λιακόπουλος, αλλά δεν είδα να έχει στήλη (και μάλιστα ΣΤΗΛΕΣ) σε εφημερίδα!
Ρίχνω, λοιπόν, 300 ξεγυρισμένα φάσκελα στον Δανίκα (και στον κάθε Πόντιο Δανίκα) και ετοιμάζω την διαδήλωση έξω από τον ΔΟΛ!

Υ.Γ.: Άλλα σχέδια είχα σήμερα, αλλά προέκυψε η έκτακτη επικαιρότητα! Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στις εορτάζουσες (καθότι Μέρα της Γυναίκας σήμερα) και να τις ευχαριστήσω. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν και ομορφαίνουν τον παράξενο πλανήτη μας. Φαντάζεστε έναν κόσμο μόνο με άνδρες; Μπλιαχ!!!

Advertisements