115309.jpg

Υπάρχουν μέρες που βαριέμαι να γράψω. Διάβολε, ακόμα και ο Θεός ξεκουράστηκε την Κυριακή (οποιαδήποτε σύμπτωση με πρόσωπα και καταστάσεις της πραγματικότητας είναι εντελώς συμπτωματική…)! Ναι, αλλά δε γίνεται να μη γράψω και τίποτα! Δημοσιογράφος θα γίνω (λέεεεεεμε τώρα), αν μια μέρα βαριέμαι να γράψω θα με απολύσουν!
Η εύκολη λύση θα ήταν να…εχμ…»δανειστώ» επ’ αόριστον ένα κείμενο από κάπου αλλού: Από κανέναν συμblogίτη, από κανένα μεγάλο site…Αλλά όχι: Τάξις και ηθική! Δε θα ακούσω το διαβολάκι μέσα μου!
Θα κάνω κάτι ακόμα καλύτερο: Θα «δανειστώ» ένα παλιό δικό μου κείμενο, που είχε δημοσιευτεί και στο FREE (ναι, κάποτε μπορούσες να το διαβάσεις κιόλας το FREE, και μάλιστα χωρίς να ξεράσεις…), στο πνεύμα των τελευταίων post μου. Πολλή ευφορία τελευταία, μια και το’φερε η κουβέντα…Η μελαγχολία κάπου χάθηκε στο δρόμο μάλλον…
Αλλά αρκετά με τις ηλίθιες εισαγωγές (πρέπει να την κόψω αυτή τη συνήθεια…)! Enjoy!

                                  AN OI ΠΑΠΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…

1. Ο Τριανταφυλλόπουλος θα αποκεφαλιζόταν και ο Παπακαλιάτης θα καιγόταν στην πυρά.

2. Θα απαγορευόταν η εκφορά φράσεων, όπως «Θεέ μου», «Χριστέ μου», «Παναγία μου», «Θεέ και Κύριε», «Χριστέ κι Απόστολε», «είδα το Χριστό φαντάρο/καντηλανάφτη» κ.α., χωρίς την καταβολή αντιτίμου για το απαραίτητο copyright.

3. Θα αναγκαζόμασταν όλοι να παπαδοποιήσουμε τα επώνυμά μας(π.χ. Απόστολος Παπαγκλέτσος, Ιωάννα Παπαλίλη κλπ).

4. Άνθρωποι με αρχαιοελληνικά ονόματα, όπως Αριστοτέλης, Θεμιστοκλής, Θρασύβουλος κλπ, θα μετονομαζόντουσαν σε Θεόφραστος, Ιερόθεος, Αγάθωνας κλπ.

5. Θα επιβαλλόταν η αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα, το διαβατήριο, το δίπλωμα οδήγησης, το εκκαθαριστικό της Εφορίας,το απολυτήριο Λυκείου και γενικά σε κάθε δημόσιο έγγραφο.

6. Θα έκλειναν όλα τα «κοσμικά» και διεφθαρμένα σχολεία και θα επιβαλλόταν υποχρεωτική 18χρονη εκπαίδευση σε κατηχητικά σχολεία για όλα τα παιδιά.

7. Θα απαγορευόταν δια νόμου η ομοφυλοφιλία και όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα εξορίζονταν στο ανεξάρτητο, πλέον, κράτος της Μυκόνου.

8. Θα αναιρείτο η ανεξιθρησκία και κάθε αλλόθρησκος θα εκτελείτο για εσχάτη προδοσία.

9. Οι υπολογιστές και τα Playstation θα θεωρούνταν «μηχανές του Σατανά» και θα καταστρέφονταν ολοσχερώς.

10. Ο Μπους θα θεωρούνταν συμπαθέστατος και χαρισματικός ηγέτης και η Ελλάδα θα συμμετείχε στους μελλοντικούς πολέμους των ΗΠΑ κατά των αλλόθρησκων τρομοκρατών.

11. Θα απαγορεύονταν δια νόμου οι προγαμιαίες σχέσεις και η ποινή για τους παραβάτες θα ήταν ευνουχισμός για τον άνδρα και υποχρεωτικός εγκλεισμός για 7 χρόνια σε μοναστήρι για την γυναίκα.

12. Ο Χριστόδουλος θα αυτοανακηρυσσόταν Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργός Εσωτερικών, Εξωτερικών, ΥΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Παιδείας, Ανάπτυξης, καθώς και Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και όποιας άλλης υπηρεσίας του άρεσε.

13. Υπουργός Τύπου θα διοριζόταν η απαράμιλλη Ελένη Λουκά(!), με αναπληρωτή τον Παπα-Τσάκαλο(!!).

14. Θα διαλύονταν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και θα δημιουργούνταν τα κρατικά ΕΚΚΛΗΣΙΑ TV και ΤΗΛΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, που θα μετέδιδαν 24 ώρες το 24ωρο ψαλμωδίες και θρησκευτικά προγράμματα.

15. Ως επίσημη θεωρία για τη δημιουργία του κόσμου θα αναγνωριζόταν αυτή που περιγράφεται στη Βίβλο(ξέρετε, οι 7 μέρες της Δημιουργίας κλπ), ενώ αυτή του Δαρβίνου θα εθεωρείτο αντιχριστιανική.

16. Αντί της Ντόρας Μπακογιάννη, δήμαρχος Αθηναίων θα οριζόταν ο Καρατζαφέρης, γιατί είναι «καλός χριστιανός»

17. Η ελληνική σημαία θα αντικαθίστατο από τη βυζαντινή (αυτή με το δικέφαλο αετό, ντε!), η Ελλάδα θα μετονομαζόταν σε Νέο Βυζάντιο και ως νέος εθνικός ύμνος θα οριζόταν το «Πιστεύω» (ολόκληρο!).

18. Η πρωτεύουσα της χώρας θα μεταφερόταν στη μονή Σταυρονικήτα στο Άγιον Όρος.

19. Θα κηρύσσαμε τον πόλεμο στο Βατικανό και ο Πάπας θα ανακηρυσσόταν υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνος για τη χώρα.

20. Θα καίγονταν στην Ομόνοια όλα ανεξαιρέτως τα αντίτυπα του «Κεφαλαίου» του Μαρξ, καθώς και όλα τα βιβλία του Μίμη Ανδρουλάκη.

21. Το ΚΚΕ θα ετίθετο εκτός νόμου και ο κομμουνισμός θα ανακηρυσσόταν διεθνής απειλή.

22. Η Ακρόπολη θα τροποποιείτο κατάλληλα, ώστε να φαίνεται πιο «χριστιανική» και λιγότερο ειδωλολατρική(π.χ. αντί για αγάλματα θα τοποθετούνταν αγιογραφίες και αντί για ζωφόρους και μετόπες θα έμπαιναν σεραφείμ και χερουβείμ).

23. Η χώρα θα επέστρεφε στις δραχμές, με τη διαφορά ότι όλα τα χαρτονομίσματα πλέον θα απεικόνιζαν τον Χριστόδουλο.

24. Όλες οι μαύρες γάτες θα θεωρούνταν μεταμφιεσμένες μάγισσες και θα καίγονταν στην πυρά.

25. Θα απαγορευόταν ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου και θα αντικαθίστατο από τη γιορτή των Ακύλα και Πρίσκυλλας.

Και η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται επ’ άπειρον…ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ!!!