photo0109.jpg

Χθες το μεσημέρι πέρασα από την Πανεπιστημίου την ώρα που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αλλά ο δρόμος είχε κλείσει, δεν πέρναγε ούτε μηχανάκι. Έχει πλάκα να βλέπεις έναν δρόμο που κανονικά θα ήταν ασφυκτικά γεμάτος από κάθε είδους μηχανοκίνητο όχημα να είναι εντελώς άδειος (θα έπαιρνα όρκο πως δεν έχω ξαναδεί τις διαχωριστικές γραμμές στην Πανεπιστημίου! Ποτέ!!!). Απόλαυσα τη βόλτα μου.

Πηγαίνοντας προς το Παγκράτι (πάντα με τα πόδια, ποτέ με το τρόλλεϊ) έφτασα κάποια στιγμή έξω από το Ζάππειο. Η πορεία των εκπαιδευτικών και των φοιτητών είχε ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα αντικαπιταλιστικά, αντικυβερνητικά, αντικομφορμιστικά και διάφορα άλλα αντι-κάτι συνθήματα αντηχούσαν στον περήφανο αθηναϊκό αέρα. Εγώ πήγαινα αντίθετα από την πορεία (προς τα μακρινά ξαδερφάκια του Λένιν, του Μαρξ και του Τρότσκι: Αυτό δε σημαίνει ότι ήμουν και αντίθετος ΜΕ την πορεία!!!), ακολουθώντας νωχελικά τον μοναχικό μου δρόμο. Κάποια στιγμή είδα αριστερά μου μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ να κινείται στο πεζοδρόμιο, ακολουθώντας διακριτικά την πορεία. Κανένα πρόβλημα. Επίσης, παρέλειψα να σας ενημερώσω πως ακριβώς μπροστά μου περπατούσαν δύο τουρίστριες, οι οποίες προφανώς είχαν ακούσει ότι στην Αθήνα έχουμε λιακάδα 365 μέρες το χρόνο και κάθε μέρα παρατάμε τις δουλειές μας για να πλατσουρίσουμε στα γαλανά νερά του Αιγαίου, κι έτσι ήταν πολύ ελαφρά ντυμένες (τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον είναι η φήμη που μας ακολουθεί ως greek lovers που τις ώθησε σε αυτό το ντύσιμο…Αλλά της παντοφλίτσα πώς αλλιώς να την εξηγήσω;;;). Μάλιστα, η κοντή φουστίτσα της μίας από τις δύο ανασηκωνόταν σε κάθε της βήμα, προσφέροντας άρτο και θεάματα στους γύρω της (τώρα καταλάβατε γιατί δεν βιαζόμουν…).

Κι εδώ μπαίνει το γέλιο! Ολόκληρη η διμοιρία των ΜΑΤ, τουλάχιστον 30 μπάτσοι full εξοπλισμένοι με γκλομπ, ασπίδα, αερόσακο και στάνταρ air condition, γύρισε και την κοίταξε καθώς έφευγε. Ίσως να μη φαίνεται τόσο αστείο όταν το διαβάζετε, αλλά σαν εικόνα ήταν καταπληκτική! Σαν τα πούλια του ντόμινο, που η πτώση του ενός προκαλεί την πτώση του επόμενου, έτσι και οι μπάτσοι, γύριζαν τα κεφάλια τους ένας-ένας με έναν εντυπωσιακά σταθερό ρυθμό, λες και ήταν συνεννοημένοι! Φυσικά, η τουρίστρια δεν κατάλαβε Χριστό, γιατί όλα γίνονταν πίσω από την πλάτη της.

Προβλέπω ότι το επόμενο αίτημα των αστυνομικών όταν (και αν) πάρουν το επίδομα που περιμένουν, θα είναι η αύξηση του τουρισμού, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι ένστολοι να ζουν τέτοιες ιστορικές στιγμές πιο συχνά! Θα έχουν και συνθήματα: «Η ΕΛ.ΑΣ απαιτεί/αύξηση τουριστική/να κοιτάμε αραχτοί/κάτω απ’τη φούστα την κοντή» και «Δεν είμαστε καλά, δε θέλουμε λεφτά, θέλουμε όμορφα εισαγόμενα μ….ά». Vive la revolution! Hasta la victoria siempre! Vamonos al viaje para buscar los sonidos magicos d’Ecuador! (το τελευταίο είναι από το Ecuador του Sash!) Σταματάω εδώ γιατί αλλιώε θα γράψω κι άλλα!

Advertisements