Καμιά φορά κοιτάμε τις αναποδιές που μας τυχαίνουν και καταριόμαστε την τύχη μας, τα ρίχνουμε όλα στον γαλαξιακό φαρσέρ που θέλει το κακό μας και επιβουλεύεται την ψυχική μας υγεία, γενικώς γκρινιάζουμε κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι και οι αναποδιές έχουν τα καλά τους. Σκεφτείτε το: Ένας κόσμος χωρίς απρόοπτες ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις θα ήταν υπερβολικά βαρετός. Όλα θα κυλούσαν ήρεμα, θα ζούσαμε όλοι σε μια ατελείωτη νιρβάνα, σχεδόν κοιμισμένοι από τη ρουτίνα μιας τέλειας ζωής. Ωραίο ακούγεται αυτό, αλλά το θέλουμε όντως; Μπα…Όλα μέσα στη ζωή είναι, και τα καλά και τα κακά. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο το καλύτερο. Και αν, όπως ο Γκαστόνε, τολμήσουμε να θεωρήσουμε πως ό,τι κακό μας συμβαίνει έχει σαν μοναδικό λόγο ύπαρξης την προετοιμασία του εδάφους για κάτι πολύ καλύτερο, τότε έχουμε λύσει το πρόβλημα. Αλλά αυτή είναι μια πολύ παράτολμη σκέψη, ίσως υπερβολικά σουρεαλιστική για να μπορούμε να την δεχτούμε.
Αλλά και πάλι: Δεν είναι λογικό στην πρώτη αναποδιά να το βάζουμε στα πόδια και να τρέχουμε στη μαμά να κάνει μάκια το βαβά μας. Σκεφτείτε πως ακριβώς αυτό θα ήθελε ο γαλαξιακός φαρσέρ: Να μας βλέπει να υποφέρουμε, να τρέχουμε πανικόβλητοι, να φωνάζουμε και να χτυπιόμαστε, ώστε να μπορεί να γελάει σε βάρος μας. Αν, όμως, αντιμετωπίσουμε την γκαντεμιά μας σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και αποδεχθούμε τα λάθη ως προέκταση του εαυτού μας, με θάρρος που ενδεχομένως να μην ταιριάζει στο ανθρώπινο γένος, τότε ο φαρσέρ δε θα έχει με τι να γελάσει και, μετά από κανα-δυο ακόμα αποτυχημένες απόπειρες, θα μας αφήσει ήσυχους, πεπεισμένος ότι αυτός ο πλανήτης δε βγάζει πια γέλιο, και θα μετακομίσει σε κάποιο πιο πρόσφορο ηλιακό σύστημα, ενδεχομένως στο Άλφα του Κενταύρου. Όχι πως τότε θα γλιτώσουμε από τις αναποδιές (κάποιον θα αφήσει στο πόδι του, δεν μπορεί!), αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα.
Ο γαλαξιακός φαρσέρ δεν είναι ανίκητος, ούτε παντοδύναμος! Η θετική σκέψη είναι το όπλο μας για να τον συντρίψουμε, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτήν! Γι’αυτό, την επόμενη φορά που θα σπάσει η ομπρέλα σας την ώρα που ρίχνει καρεκλοπόδαρα, χαμογελάστε. Την επόμενη φορά που θα γίνει διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να χάσετε ένα σημαντικό αρχείο Word στον υπολογιστή, κάντε υπομονή (και με την ευκαιρία, κάντε και κανένα save!!!).

Think positive!!! 🙂

Advertisements