Την ώρα που έχεις την ησυχία σου και παρακολουθείς νωχελικά τις σταγόνες της βροχής να εξαγνίζουν τα πάντα από την εσωτερική και εξωτερική βρωμιά τους, ξαφνικά το κινητό σου δονείται και χορεύει στο ρυθμό του αγαπημένου σου ringtone (παρεμπιπτόντως, όσοι από σας έχετε ακόμα το Nokia tune για ringtone κάντε μια χάρη στον κόσμο: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ!). Θα το σηκώσεις; Ποιος μπορεί να είναι; «Άγνωστος αριθμός». Γιατί έχει απόκρυψη; Μήπως είναι κανένας ύπουλος τύπος που θέλει να περάσει ιό στο κινητό; Μήπως είναι κανένας ανεκδιήγητος φαρσέρ που θέλει να σου σπάσει τα νεύρα; Κι αν είναι από εκείνο το διαγωνισμό που είχες στείλει μήνυμα; Μήπως κέρδισες το μεγάλο βραβείο; Βέβαια, ίσως να είναι απλά κάποια γιαγιά πάλι, και να έχει πάρει λάθος νούμερο.
Θα το σηκώσεις; 50-50 είναι οι πιθανότητες. Ή για καλό θα είναι, ή για κακό, ίσως και για τίποτα από τα δύο αν όντως είναι η κακομοιριασμένη γιαγιά που δε βλέπει καλά τα πλήκτρα. Ρισκάρεις; «Όταν οι πιθανότητες ανάμεσα σε δύο επιλογές είναι 50-50, είναι κατά 90% σίγουρο ότι θα κάνεις τη λάθος επιλογή», λέει μια εφαρμογή του νόμου του Μέρφυ (δοκιμάστε το σε τεστ Σωστό-Λάθος και θα εκπλαγείτε!). Φοβάσαι;
Θα το σηκώσεις το τιμημένο; Χτυπιέται σαν δαιμονισμένος δονητής και ουρλιάζει σαν δικηγόρος που έχασε το Rolex του! Τι κάθεσαι και το κοιτάς; Δε θα αλλάξει τίποτα, πάντα «Άγνωστος αριθμός» θα λέει! Μια απόφαση είναι. Θα την πάρεις;
Μπράβο, τα κατάφερες! Μόνο που άργησες λίγο, και ώσπου να πατήσεις το πράσινο κουμπάκι η κλήση από εισερχόμενη έγινε αναπάντητη και finito la musica. Γιώργο, χάσαμε. Να ήταν κάτι καλό ή κάτι κακό; Αν δεν ήσουν τόσο αναποφάσιστος τώρα θα ήξερες! Τι να κάνουμε, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Επιστροφή στην προηγούμενη ασχολία σου, την ενδελεχή μελέτη της βροχής.
Αλλά όχι! Η μουσική αναγεννάται από τις στάχτες της και το φως της οθόνης ξυπνάει και πάλι! «Άγνωστος αριθμός». Ο ίδιος με πριν; Προφανώς. Όποιος και να είναι, σε θέλει πολύ για να επιμένει τόσο. Τι, πάλι τα ίδια; Τι το σκέφτεσαι χριστιανέ μου; ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ!
Το σηκώνεις, χωρίς να ξέρεις τι περιμένεις να ακούσεις. Οι μπουκμέικερς βγάζουν στιγμιαία τις αποδόσεις:
Κακομοιριασμένη γιαγιά -> 1,30
Μάνα/θεία/άλλος συγγενής που δεν ξέρει πώς να βγάλει την απόκρυψη -> 1,65
Ενοχλητικός φαρσέρ -> 2,10
Κακόβουλος χάκερ -> 3,25
Ενθουσιασμένος δωροθέτης -> 75,00
Place your bets, please. Ποιος ήταν τελικά;
Σηκώνεις το τηλέφωνο. Μετά από τρία δευτερόλεπτα και ένα βαριεστημένο «λάθος κάνετε» στην γιαγιά που έχει όλες τις πιθανές μορφές μυωπίας, πρεσβυωπίας και καταρράκτη το ξανακλείνεις. Τζάμπα η ανησυχία. Μην το βάζεις κάτω όμως, την επόμενη φορά μπορεί να είναι ο ενθουσιασμένος ραδιοφωνικός παραγωγός, που θα σε βγάλει στον αέρα για να σε ενημερώσει ότι μόλις έγινες ο περήφανος κάτοχος ενός υπέροχου σετ κατσαρόλες! Keep the faith!

Advertisements