Για όσους ακόμα δεν το έχετε καταλάβει, ο χειμώνας είναι εδώ, ενωμένος, δυνατός και εξοπλισμένος με όλα τα στοιχεία της φύσης στην οργανωμένη αποστολή του να μας σπάσει τα νεύρα. Όχι, δεν εννοώ τις βροχές και τις καταιγίδες. Αυτές αργά ή γρήγορα τις συνηθίζουμε. Ούτε τον δυνατό αέρα που στέλνει τις ομπρέλες κατευθείαν στον Παράδεισο(ή μήπως στην Κόλαση;) των αντικειμένων. Αν υπάρχει κάτι πραγματικά εκνευριστικό τον χειμώνα, αυτό είναι το κρυολόγημα.
Δεν μπορείς να αποφύγεις το κρυολόγημα: Ακόμα και κουκουλωμένος κάτω από 3 παχιά στρώματα πουλόβερ, ακόμα κι αν το αδιάβροχο κάνει καλά τη δουλειά του, η μύτη σου κάποια στιγμή θα αρχίσει να τρέχει με ταχύτητες ADSL, ο λαιμός σου θα κλείσει επ’αόριστον για το κοινό, τα ρίγη στο σώμα σου θα αγγίξουν τα 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ και οι συγγενείς σου θα χρησιμοποιούν το πυρακτωμένο κούτελό σου σαν τοστιέρα. Καλωσήρθατε στην κόλαση του κρυολογήματος!
Βέβαια, κάποτε είχε την πλάκα του: Ξαπλωμένος όλη μέρα στο κρεβάτι, με δικαιολογημένες απουσίες από το σχολείο, το Game Boy ανά χείρας και με 24ωρη εντατική φροντίδα…Όλα αυτά κάπως απαλύνουν τον πόνο. Αλλά τώρα; Όταν ένα κρυολόγημα μπορεί να σου χαλάσει τα σχέδια μιας ολόκληρης μέρας, σαν το απαίσιο σπυράκι που εμφανίζεται τη μέρα του γάμου σου στο πιο προφανές σημείο του προσώπου σου, είναι παράλογο να θες να κάνεις μήνυση στο Θεό για την κατάφωρα άδικη απόφασή του να εντάξει τον χειμώνα στις 4 εποχές που αυθαίρετα επέλεξε; (Ειρήσθω εν παρόδω, η ταινία «Ο Άνθρωπος Που Μήνυσε Το Θεό» είναι από τις αγαπημένες μου -όλοι δεν το έχουμε σκεφτεί κάποτε;!)
Ειλικρινά, μόνο ένα καλό έχω να πω για τις αρρώστιες του χειμώνα: Δεν κάνουν ταξικές και κοινωνικές διακρίσεις! Η ίδια αμυγδαλίτιδα που θερίζει τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας συχνάζει και στην Κηφισιά. Οι ωτίτιδες κάνουν πάρτυ στα ταλαίπωρα αυτιά τόσο των πλουσιόπαιδων, όσο και των φτωχόπαιδων. Τα θερμόμετρα έχουν την ίδια αυξημένη ζήτηση σε όλη την Ελλάδα. Κι όλα αυτά χάρη στον κομμουνιστικό χαρακτήρα των χειμερινών βασανιστηρίων μας, που δε γνωρίζει σύνορα.
Μα έχω άδικο που ήδη μου έχει λείψει το καλοκαίρι;

Advertisements