Δεν θα πω ότι τα κινητά είναι μηχανήματα του Διαβόλου. Δεν είμαι ούτε αρκετά συντηρητικός, ούτε αρκετά θρήσκος για να πιστεύω σοβαρά κάτι τέτοιο. Όμως πιστεύω πως αντί να απλοποιήσουν τη ζωή μας την έχουν κάνει πιο δύσκολη.
Δεν αντιλέγω, η εποχή που για να κάνεις ένα επείγον τηλεφώνημα έπρεπε να τρέχεις στο πλησιέστερο περίπτερο ανήκει στο παρελθόν, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μόνο που αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού δημιουργήθηκαν άλλα, απρόβλεπτα προβλήματα.
Πρώτα και κύρια, κανείς δεν φρόντισε να μας ενημερώσει εγκαίρως ότι τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν επικίνδυνη ακτινοβολία. Όταν ο μισός δυτικός πληθυσμός θα έχει προσβληθεί από όλες τις πιθανές μορφές καρκίνου θα είναι αργά για συγνώμες και κλάματα. Πρόσφατα, μάλιστα, διάβασα ότι ούτε και το hands free είναι αποτελεσματικό αν δεν απέχει τουλάχιστον 20 εκατοστά από το σώμα. Υπέροχα.
Ένας άλλος πολύ βασικός λόγος για τον οποίο αγοράζονται κινητά είναι για τα παιδιά. «Να ξέρουμε πού είναι το παιδί», λένε όλοι οι γονείς. Ναι, αλλά πόση ακτινοβολία τρώει στη μάπα ο κανακάρης σας το ξέρετε; Μήπως έχει πάρει κάτι τ’αυτί σας για διακίνηση ερασιτεχνικού πορνογραφικού υλικού στα σχολεία μέσω κινητών τηλεφώνων; Μπα, ε; Όχι, έχετε απόλυτο δίκιο: Προέχει η ασφάλεια του σπλάχνου σας…
Εξάλλου, δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κινητά τους για σοβαρούς λόγους -θα έλεγα ότι αυτοί αποτελούν τη θλιβερή μειοψηφία. Οι περισσότεροι αγοράζουν κάθε τόσο καινούργιο κινητό για διάφορους λόγους: Για να μη μένουν πίσω στα trends, για να παίζουν παιχνίδια, γιατί τα 2 Megapixel της κάμερας τους φαίνονται λίγα (κι ας μην ξέρουν καν τι σημαίνει megapixel…) και ποιος ξέρει και για τι άλλο. Για πολλούς το κινητό είναι ένα ακόμα σύμβολο κύρους, κι όχι μια χρηστική συσκευή, όπως προοριζόταν αρχικά να είναι.
Άντε λοιπόν! Τι κάθεστε; Τρέξτε να αγοράσετε το νέο FOKIA που έχει 75.621.783 χρώματα (λες και υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα!), ή το νέο EFRICSSON που ψήνει καφέ και έχει ABS, EDT και immobilizer! Γιατί αν δεν είσαι trendy, τότε τι είσαι;;;

Advertisements